Foto: LETA
Bērza saplākšņa produktu ražotāja AS "Latvijas finieris" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, samazinājies par gandrīz 3% - līdz 223 miljoniem eiro, pavēstīja kompānijas padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis.

Viņš norādīja, ka "Latvijas finieris" jau 2019. gada sākumā saskārās ar būtiskām pārmaiņām eksporta tirgos. Samazinoties ekonomiskās attīstības pieauguma tempam daudzos pasaules reģionos, saruka arī rūpnieciskās ražošanas apmēri atsevišķās nozarēs, kas līdz tam bija nozīmīgas bērza saplākšņa produkcijas patērētājas. Tādējādi "Latvijas finiera" apgrozījums 2019. gadā samazinājās par gandrīz 9%.

Biķis arī atzīmēja, ka savukārt 2020. gada agrā pavasarī, sākoties globālajai Covid-19 pandēmijai, eksporta tirgos iestājās ļoti liela nenoteiktība, ko ietekmēja ne vairs cikliskās ekonomiskās svārstības, bet epidemioloģiskie ierobežojumi, kas atšķīrās no valsts uz valsti un nepārtraukti mainījās atkarībā no iespējām vīrusa izplatību ierobežot.

"Pateicoties tam, ka spējām ļoti operatīvi nodrošināt pēc iespējas drošāku darba vidi koncerna rūpnīcās un strauji pielāgojāmies klientu vajadzībām, ražošanas apmērus 2020. gadā izdevās noturēt iepriekšējā līmenī," sacīja Biķis, norādot, ka "Latvijas finiera" koncerna apgrozījums, pēc provizoriskiem datiem, 2020. gadā bija 223 miljonu eiro apmērā, kas ir par nepilniem 3% mazāk salīdzinājumā ar iepriekšējā gada sniegumu.

Tāpat "Latvijas finiera" padomes priekšsēdētājs atzīmēja, ka pandēmija nav beigusies un, ja vīruss turpinās pasaulē izplatīties, nenoteiktība eksporta tirgos saglabāsies, visticamāk, visu 2021.gadu.

"Līdz ar to "Latvijas finiera" investīciju stratēģija arī 2021. gadā joprojām būs objektīvi piesardzīga, taču vienlaikus esam gatavi ļoti ātri rīcībai, piemēram veikt arī lielākus investīciju projektus," sacīja Biķis.

2019. gadā "Latvijas finiera" koncerna apgrozījums bija 228,971 miljons eiro, kas ir par 8,7% mazāk nekā 2018. gadā, bet koncerna peļņa samazinājās par 12,9% un bija 10,822 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Latvijas finiera" apgrozījums 2019. gadā bija 226,377 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā 2018. gadā, bet uzņēmuma peļņa saruka par 40,1% un bija 8,798 miljoni eiro.

Uzņēmums "Latvijas finieris" reģistrēts 1992. gadā, un tā pamatkapitāls ir 88,221 miljons eiro. "Latvijas finieris" ir lielākais kokaspastrādes uzņēmums Latvijā. "Latvijas finiera" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!