Foto: F64
Latvijas lielākās kokapstrādes kompānijas "Latvijas finieris" meitasuzņēmuma "Troja" apgrozījums pagājušajā gadā bija 23,217 miljoni eiro, kas ir par 7,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 13,3% un bija 970 937 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmums ražo produkciju rūpniecisko produktu pircējiem gala lietotāju segmentā Eiropas Savienības (ES) valstīs. Sabiedrība pamatā ražo saplākšņa detaļas uzņēmumiem, kas ražo produktus transporta industrijas un celtniecības iekārtu ražotājiem, eksportējot tās caur "Latvijas finieri" un tā meitas uzņēmumiem ES valstīs un pasaulē.

Pieprasījums pēc "Troja" eksportam ražotās produkcijas ES un pārējās valstīs pagājušajā gadā bija stabils. Uzņēmums pērn paplašināja ražotās produkcijas sortimentu. Tāpat uzņēmums turpināja ražot arī mēbeles, ceļazīmes un šūpuļkrēslus, ko pārsvarā realizēja Latvijā.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka kopumā šogad uzņēmums plāno pārdošanas apmēru un apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Pērn kompānija uzstādīja divas jaunas CNC iekārtas, kas nodrošina iespēju ražot vairāk produktus ar augstāku pievienoto vērtību.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmējusi, ka šogad uzņēmums ieviesis jaunu un plašāku vadības programmu ražošanas un uzskaites procesu pārvaldībai. Sistēmas maiņa sākotnēji ir apgrūtinājusi ražošanas organizēšanu un operatīvo atskaišu iegūšanu uzņēmuma darbības nodrošināšanai.

Tāpat kompānijas vadība saskata risku, ka "Troja" darbības attīstību 2018.gadā varētu ietekmēt darbaspēka resursu ierobežota pieejamība, kas saistīta ar Latvijas ekonomikas augumu un īpaši būvniecības sektora attīstību.

2016.gadā "Troja" apgrozījums bija 25,164 miljoni eiro, kas ir par 17,2% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka par 43,3% un bija 856 700 eiro.

Kompānijas "Troja" lielākais īpašnieks ir "Latvijas finieris" ar 50% kapitāldaļu, bet pārējās tās daļas pieder privātpersonām. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,799 miljoni eiro. Kompānijas pamatdarbība ir saplākšņa pārstrāde, tostarp tā piezāģēšana pēc izmēriem, kā arī frēzētu un urbtu detaļu izgatavošana. Vienlaikus "Troja" ražo arī mēbeles, suvenīrus, skrituļošanas rampas un ceļazīmes no bērza saplākšņa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!