Foto: LETA

Valdība otrdien nolēma piešķirt uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 4,42 latu apmērā Latvijas lielākajam kokapstrādes uzņēmumam AS "Latvijas Finieris".

Atlaide piešķirta investīciju projekta „Ieguldījumu programma jaunu saplākšņa produktu ražošanā un saistīto pakalpojumu paplašināšanā, kā arī jaunu ķīmisko produktu un mašīnbūves pakalpojumu ieviešanā, veicot būtiskas izmaiņas ražošanas procesā” īstenošanai.

„Latvijas Finieris” projekta ietvaros veiks ražošanas modernizāciju un jaunu produktu izstrādi, lai paaugstinātu konkurētspēju esošos un jaunos eksporta tirgos. Piemērotā UIN atlaide plānota 4,42 miljonu latu apmērā.

„Ar atbalstāmo investīciju projektu Latvijas Finieris plāno sasniegt straujāku izaugsmi produktu ražošanā un procesu automatizācijā, lai nodrošinātu konkurētspēju globālajā tirgū. Palielinot uzņēmuma produkcijas pievienotās vērtības un eksporta rādītājus, uzņēmums plāno iegūt vairāk līdzekļu konkurētspējīga atalgojuma nodrošināšanai darbiniekiem," norādīja AS „Latvijas Finieris” valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems.

Savukārt pēc valdības sēdes premjers Valdis Dombrovskis (V) atgādināja, ka "Šis ir jau divpadsmitais lielais investīciju projekts, kam valdība nolēmusi piešķirt likumā paredzētās uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides par ieguldījumiem virs 3 miljoniem latu."

„Latvijas Finieris” iesniegto investīciju projektu pozitīvi novērtēja investīciju projektu pieteikumu vērtēšanas komisija, rosinot uzņēmumam piešķirt UIN atlaidi. UIN atlaidi uzņēmums varēs piemērot pēc investīciju projekta īstenošanas.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Latvijas Finiera" apgrozījums pērn bija 126,006 miljoni latu salīdzinājumā ar 118,554 miljoniem 2011.gadā. Uzņēmuma peļņa pērn sarukusi līdz 6,832 miljoniem latu salīdzinājumā ar 9,549 latu peļņu pirms gada.

"Latvijas Finieris" reģistrēts 1992.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 34 370 000 latu, ko veido 5786 akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!