Foto: LETA
Latvijas lielākais kokapstrādes uzņēmums "Latvijas finieris" nākamajos trijos gados plāno investēt vairāk nekā 100 miljonus eiro, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja "Latvijas finieria" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis.

"Šobrīd ir sagatavota investīciju programma tuvākajiem trim gadiem, un kopumā šīs investīcijas pārsniegs 100 miljonus eiro. Lielākoties investēsim Latvijā, bet būs arī daži ieguldījumi ārpus Latvijas. Pārsvarā šī investīciju programma būs vērsta uz saplākšņu un ķīmijas produktu ražošanas attīstību, kā arī iekārtu izgatavošanu. Mums ir struktūrvienība, kurā mēs izgatavojam iekārtas paši sev un arī eksporta pasūtījumiem. Tas būtu pamats," sacīja Biķis.

Pēc viņa teiktā, "Latvijas finierim" nav mērķa turpmākajos trijos gados palielināt ražošanas apmērus, un uzņēmums plāno investēt, lai varētu sakārtot ražošanas procesu.

"Uzskatām, ka pamatresursu cenu izmaiņas, kas ir sagaidāmas tuvākajā nākotnē, ir darba spēka resursu izmaiņas, tātad darba algām Latvijā ir jāaug. Mēs esam sagatavojuši programmu vidējās darba algas pieaugumam par 7%, bet tam pretī ir jābūt darba efektivitātei un darba ražīguma kāpumam," skaidroja Biķis.

"Lursoft"  dati liecina, ka "Latvijas finieris" ir dibināts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 34,37 miljoni latu (48,9 miljoni eiro). "Latvijas finieris" ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem. "Latvijas finieris" pārdod saražoto produkciju vairāk nekā 50 valstīs ar desmit reģionālo produktu attīstības un tirdzniecības uzņēmumu starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!