Foto: LETA

AS "Latvijas Gāze" (LG) šā gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 5,8 miljonu latu peļņu, kas ir par 28,4% mazāka nekā attiecīgajā periodā pērn, kad uzņēmums nopelnīja 8,1 miljonu latu, liecina biržā "NASDAQ OMX Riga" iesniegtais neauditētais sešu mēnešu kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmums šā gada pirmajos sešos mēnešos patērētājiem pārdevis dabasgāzi un sniedzis pakalpojumus par 239,6 miljoniem latu. Tas ir par 22,2% vairāk nekā attiecīgajā 2011.gada periodā un par 0,9% vairāk nekā plānots LG budžetā.

Ieņēmumu pieaugums saistīts ar to, ka naftas produktu kotāciju un valūtas kursu izmaiņu rezultātā rūpnieciskajiem lietotājiem un iedzīvotājiem piemēroti dabasgāzes diferencētie tirdzniecības gala tarifi. Tie atbilda dabasgāzes tirdzniecības cenai, kas bija par 34% lielāka nekā pērn pirmajā pusē. Ieņēmumi, salīdzinot ar 2011.gadu, palielinājās gan rūpnieciskajā, gan mājsaimniecību klientu sektorā.

LG šogad pirmajos sešos mēnešos patērētājiem pārdeva 837 miljonus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2011.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 9,5% un ir par 0,3% vai 2,9 miljoniem normālkubikmetru dabasgāzes mazāk nekā plānots 2012.gada budžetā.

Gāzes iesūknēšanas sezona Inčukalna PGK uzsākta šā gada 25.aprīlī. Sākot dabasgāzes iesūknēšanu, aktīvās gāzes krājumi Inčukalna PGK bija 145 miljoni normālkubikmetri. Plānots, ka 2012.gadā Inčukalna PGK iesūknēs 2,18 miljardus kubikemtrus dabasgāzes.

Kapitālieguldījumu programmas īstenošanas laikā šogad pirmajos sešos mēnešos apgūti 6,43 miljon latu investīciju līdzekļi, kas galvenokārt izmantoti sadales un pārvades gāzesvadu renovācijai, tehnoloģisko iekārtu modernizācijai un urbumu rekonstrukcijai, norāda LG.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!