Foto: Publicitātes attēli
Akciju sabiedrība "Latvijas Gāze" kārtējā akcionāru sapulcē šā gada 27. jūnijā cita starpā tiks izskatīts jautājums par tās reorganizāciju nodalīšanas ceļā vai sabiedrības pamatkapitāla samazināšanu, dzēšot akcijas.

Šādu jautājumu darba kārtībā iekļaut pieprasīja sabiedrības akcionārs "Marguerite Gas II S.a.r.l".

Jau ziņots, ka akcionāru sapulcē tiks lemts par pagājušā gada peļņas izlietošanu, ārkārtas dividenžu izmaksu. "Latvijas gāze" no pirmā ceturkšņa peļņas akcionāriem dividendēs plāno izmaksāt 15 miljonus eiro. Par vienu akciju plānots dividendēs izmaksāt 0,37593985 eiro. Savukārt atlikušo peļņas daļu 58,984 miljonu eiro apmērā paredzēts ieskaitīt rezervēs. Vēl paredzēts apstiprināt pagājušā gada pārskatu, šī gada pirmā ceturkšņa finanšu pārskatu.

"Latvijas gāzes" koncerna apgrozījums 2021. gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 583,342 miljoni eiro, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2020. gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,4 reizes - līdz 3,2 miljoniem eiro.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir Krievijas "Gazprom" (34%), kā arī "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%). "Latvijas gāzes" akcijas kotē biržā "Nasdaq Riga".

Kopš 1999. gada 15. februāra AS "Latvijas Gāze" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" biržā. Ņemot vērā Eiropas Savienības prasības dabasgāzes tirgus izveidei, kā arī beidzoties starp valsti un Latvijas Gāzes akcionāriem noslēgtā privatizācijas līguma termiņam, no "Latvijas Gāzes" 2017. gada sākumā tika nodalīts vienotais pārvades un uzglabāšanas uzņēmums AS "Conexus Baltic Grid", bet 2017. gada 1. decembrī tika nodalīts sadales sistēmas operators AS "Gaso".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!