Foto: Reuters/Scanpix

AS "Latvijas gāze" piektdien saņēmusi paziņojumus par nozīmīgas līdzdalības zaudēšanu no akcionāra "Marguerite Gas I" un līdzdalības iegūšanu no "Marguerite Gas II", liecina energokompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Atbilstoši paziņojumam jaunajam īpašniekam ir nodotas visas 11 560 645 jeb 28,97% "Marguerite Gas I" piederošās "Latvijas gāzes' akcijas.

Paziņojumā ar norādīts, ka gan "Marguerite Gas I", gan "Marguerite Gas II" ir viena un tā pati kontrolējošo īpašnieku ķēde - "Marguerite Holdings" un "2020 European Fund for Energy, Climate Change and Infrastructure".

"Latvijas gāzes'' kapitālā "Gazprom" pieder 34% akciju, "Uniper" (18,36%), bet "Itera Latvija" - 16%.

Jau vēstīts, ka kontekstā ar dabasgāzes tirgus atvēršanu, kas paredzēta 3.aprīlī, pagājušā gada nogalē tika dibināta AS "Conexus Baltic Grid", kurai no "Latvijas gāzes" nodoti dabasgāzes uzglabāšanas un pārvades sistēmas aktīvi.

"Conexus Baltic Grid" lielākie īpašnieki ir Krievijas "Gazprom", Vācijas "Uniper Ruhrgas International GmbH" ("Uniper"), "Itera Latvija", kā arī Eiropas investīciju banku veidotais "Marguerite Gas I".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!