Foto: F64

Ilggadējais AS "Latvijas Gāze" vadītājs Adrians Dāvis nolēmis pamest amatu, lai dotu vietu jauniem cilvēkiem, aģentūru LETA informēja "Latvijas Gāzes" preses sekretārs Vinsents Makaris.

Makaris stāstīja, ka šodien "Latvijas Gāzes" padomes sēdē tika skatīts jautājums par valdes izmaiņām, jo četriem valdes locekļiem, ieskaitot valdes priekšsēdētāju Dāvi, 2015.gada 16.augustā beidzas pilnvaru termiņš.

Trīs no esošajiem valdes locekļiem darbu uzņēmumā neturpinās. Valdes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Mihejevs jau iepriekš informēja, ka nekandidēs uz valdes locekļa amatu pēc pilnvaru beigām. Savukārt valdes priekšsēdētājs Dāvis un valdes locekle Anda Ulpe, lai arī aicināti atkārtoti kandidēt, tomēr ir nolēmuši darbu uzņēmumā neturpināt.

"Valdes pārstāvji ir nolēmuši neturpināt darbu uzņēmumā, lai dotu vietu jauniem cilvēkiem, kuriem priekšā ir lieli izaicinājumi turpināt infrastruktūras modernizāciju un attīstīt dabasgāzes tirgu," sacīja Makaris.

Valdes priekšsēdētāja vietnieka Mario Nulmeiera pilnvaru termiņš beidzas 2016.gada 31.decembrī, un viņš darbu turpinās.

Pašreizējais valdes loceklis Gints Freibergs tika aicināts darbu turpināt, un padome ievēlēja viņu valdē no 2015.gada 16.augusta.
Tāpat "Latvijas Gāzes" padome apstiprināja jaunu valdes locekli Aleksandru Frolovu, kurš arī uzsāks darbu augustā.

Jautājums par brīvajām valdes locekļu pozīcijām un amatu sadalījumu valdē tiks skatīts nākamajā padomes sēdē.

Jau ziņots, ka pērn "Latvijas Gāze" nopelnīja 30,07 miljonus eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā 2013.gadā, liecina uzņēmuma nerevidētais 2014.gada 12 mēnešu finanšu pārskats, kas iesniegts biržā "NASDAQ OMX Riga".

"Latvijas Gāze" pērn 12 mēnešos patērētājiem pārdeva 1,29 miljardus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2013.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 10,9%.

Lielākais "Latvijas Gāzes" akcionārs ir Vācijas "E.ON Ruhrgas International GmbH", kam pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai "Gazprom", bet 16% - SIA "Itera Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!