Foto: LETA
AS "Latvijas Gāze" sarunu procedūrā 35 miljonu eiro aizdevuma piesaistei kapitālieguldījumu refinansēšanai pieteikušies seši pretendenti, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Sandra Ādamsone.

Viņa skaidroja, ka iepirkums sastāv no diviem posmiem. Pirmajā posmā veikta kandidātu atlase, pārbaudot pretendentu kvalifikāciju. Savukārt otrajā posmā notiks piedāvājumu izvērtēšana un nepieciešamības gadījumā sarunas, uz kurām tiks aicināti iepirkuma pirmajā posmā kvalifikācijas prasības izturējušie pretendenti.

Visi seši pretendenti ir uzaicināti piedalīties sarunu procedūrā un iesniegt piedāvājumus līdz 4.novembra plkst.10.

"Pretendentu nosaukumi šobrīd netiks atklāti," piebilda Ādamsone.

Jau rakstīts, ka "Latvijas Gāze" izsludinājusi sarunu procedūru 35 miljonu eiro aizdevuma piesaistei kapitālieguldījumu refinansēšanai. Līguma darbības laiks - pieci gadi.

"Latvijas Gāzes" apgrozījums šogad sešos mēnešos bija 212 miljoni eiro, kas ir par 10% mazāk nekā attiecīgajā laikā pērn, savukārt "Latvijas Gāzes" peļņa nedaudz pieauga un bija 26,82 miljoni eiro.

Lielākais "Latvijas Gāzes" akcionārs ar 34% akciju ir Krievijas kompānija "Gazprom". "Marguerite Fund" pieder 28,97% akciju, "Uniper Ruhrgas International GmbH" - 18,26%, SIA "Itera Latvija" - 16%, bet 2,8% akciju pieder mazajiem akcionāriem. "Latvijas Gāzes" kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 39 900 000. "Latvijas Gāzes" akcijas kotē "Nasdaq Riga" Otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!