Foto: DELFI

Latvijas audio tehnoloģiju jaunuzņēmums "Sonarworks" piesaistījis pusmiljonu eiro lielas investīcijas no Igaunijas riska kapitāla fonda "Karma Ventures", kuru radījuši divi uzņēmuma "Skype" līdzdibinātāji, portālam "Delfi" pastāstīja "Sonarworks" pārstāvis Rūdolfs Putniņš.

"Mēs jau kādu laiku esam sekojuši līdzi "Sonarworks" darbam, un uz mums atstājusi iespaidu gan viņu izstrādātā tehnoloģija, gan bizness, ko uzņēmums izveidojis profesionālo skaņu inženieru segmentā," norāda "Karma Ventures" partneris Kristians Lanemā, sakot, ka "šobrīd, kad "Sonarworks" komanda ir prezentējusi arī plaša patēriņa produktu un pirmās tirgus atsauksmes rāda, ka šī ir ļoti interesanta biznesa izaugsmes iespēja, mēs nolēmām atbalstīt uzņēmuma plānus ar investīcijām."

Šīs investīcijas ļaus attīstīt produktus, kas būtiski uzlabos mūzikas klausītāju pieredzi visā pasaulē, skaidroja uzņēmuma vadītājs un līdzdibinātājs Helmuts Bēms.

"Sonarworks" radījis unikālu programmatūru, kas uzlabo skaņas kvalitāti austiņās un skaļruņos. "Mūsu, kā uzņēmuma, misija ir nodrošināt absolūti perfektu mūzikas skanējumu no jebkurām jau esošām austiņām vai skaļruņiem, ņemot vērā gan mūzikas radītāju ieceri, gan klausītāju dzirdes īpatnības," klāstīja Bēms.

"Sonarworks" apgrozījums pērn bija aptuveni miljons eiro, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2015. gadā, taču uzņēmuma mērķis ir līdz 2019. gadam apgrozījumu desmitkāršot.

"Sonarworks" iekarojis līderpozīcijas profesionālajā pasaules skaņu tehnoloģiju tirgū ar vairākkārt apbalvotajiem sērijas "Reference" produktiem. Arī plaša patēriņa tirgum orientētā programmatūra austiņu kalibrēšanai "True-Fi", ko "Sonarworks" prezentēja šī gada oktobrī, jau saņēmusi balvu Eiropas vadošajā austiņu izstādē "CanJam Europe 2017" kā labākais piederums mūzikas baudīšanai.

Šobrīd "Sonarworks" turpina darbu pie jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādes, un nākamgad plāno prezentēt inovāciju mūzikas klausīšanās tirgū, kas ļaus pielāgot mūzikas skanējumu klausītāja individuālajām dzirdes īpatnībām.

"Karma Ventures" ir riska kapitāla fonds, kas koncentrējas uz ieguldījumiem agrīnas stadijas jaunuzņēmumos, kuri izstrādā unikālas tehnoloģijas un demonstrē pierādāmu klientu plūsmu.

Kopā ar ieguldījumu "Sonarworks" riska kapitāla fonds ir izdarījis deviņas investīcijas kopš tā dibināšanas 2016. gadā. Redzamākie no "Karma Ventures" dibinātājiem ir "Ambient Sound Investments" un "Baltic Innovation Fund". Pirmā ir investīciju kompānija, ko dibinājuši "Skype" līdzdibinātāji, bet otrā – iniciatīva, kas izveidota, sadarbojoties Igaunijai, Latvijai, Lietuvai un Eiropas Investīciju fondam (EIF).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!