Foto: LETA

Turpinot optimizēt savu darbību un fokusējoties uz pamatbiznesa attīstību, AS "Latvijas kuģniecība" (LK) ir pārdevusi tai piederošo meitas uzņēmumu - jūrnieku mācību centru "LSC Marine Training", liecina uzņēmuma paziņojums biržai "NASDAQ OMX Riga".

"LSC Marine Training" nodarbojās ar jūrnieku un kuģu personāla apmācību. Darījuma summa un pircējs netiek atklāti.

Neskatoties uz LK finansiālās darbības rezultātu uzlabošanos, it īpaši šī gada pirmajā ceturksnī, pasaules kuģošanas tirgus turpina būt visai sarežģīts. Tāpēc uzņēmumam ir svarīgi koncentrēties uz savas pamatdarbības uzlabošanu un attīstīšanu. LK pamatdarbības segments ir maza un vidēja izmēra produktu tankkuģu tirgus, teikts paziņojumā biržai.

Jau ziņots, ka šā gada pirmajā ceturksnī visi AS "Ventspils nafta" (VN) grupas uzņēmumi – "Ventspils nafta", "Latvijas kuģniecība", "Ventspils nafta termināls" un "LatRosTrans" – strādājuši ar peļņu.

Kopējā VN Grupas neto peļņa bija 4,96 miljoni latu, kas ir ievērojami labāks rezultāts salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmo ceturksni, kad VN Grupa strādāja ar 6,94 miljonu latu lieliem zaudējumiem. Grupas apgrozījums šī gada pirmajā ceturksnī sasniedza 33,84 miljonus latu.

Pirmajā ceturksnī panākts arī VN grupas administratīvo izmaksu samazinājums par 662 000 latu jeb 27% salīdzinot ar 2012.gada pirmo ceturksni.

Pirmo reizi kopš 2008.gada ar ceturkšņa peļņu, lai arī nelielu – 45 000 latu – strādājis VN grupas uzņēmums AS "Latvijas kuģniecība" un tās meitas sabiedrības (LK Koncerns). Tieši pateicoties LK Koncerna labajiem finanšu rezultātiem, izdevies panākt arī visas VN Grupas peļņu pirmajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!