Foto: LETA

"Ventspils naftas" meitasuzņēmuma "Latvijas Kuģniecība" zaudējumi pērn sasnieguši 31 miljonu ASV dolāru (27,37 miljonus eiro), trešdien paziņoja kompānijas pārstāvji.

Neto ienākumi no frakts darbībām palielinājusies no 8,9 miljoniem ASV dolāru (7,06 miljoniem eiro) līdz 12,4 miljoniem ASV dolāru, savukārt ienākumi jeb EBIDTA samazinājusies par 7,74 miljoniem ASV dolāru (6,18 miljoniem eiro) līdz 39,6 miljoniem ASV dolāru. Pozitīvi regulāra naudas plūsma no kuģniecības darbībām nodrošinājusi savlaicīgu parāda saistību nomaksu.

Meitasuzņēmuma ""Ventspils nafta" termināls" ienākumi no pārkraušanas nedaudz palielinājušies - no 39,1 līdz 39,4 miljoniem eiro, savukārt neto ienākumi palikuši aptuveni tajā pašā līmenī kā gadu iepriekš un ir 12,2 miljoni eiro.

Kā ziņots, uzņēmuma "Ventspils nafta" (VN) apgrozījums pērn samazinājies no 166,73 miljoniem eiro līdz 161,87 miljoniem eiro jeb gandrīz 3%, savukārt zaudējumi samazinājušies no 61,21 miljona eiro līdz 13,83 miljoniem eiro, šodien informēja uzņēmuma pārstāvji.

VN lielākie akcionāri ir "Vitol" grupai piederoša holdinga sabiedrība "Euromin Holding (Cyprus) Limited" ar 49,98% akciju un naftas produktu pārkraušanas termināļa "Ventbunkers" meitaskompānija LNT ar 43,25% akciju, teikts kompānijas mājaslapā.

"Ventspils naftai" pieder 51% SIA ""Ventspils nafta" termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu terminālis Baltijā, 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas cauruļvadu kopuzņēmums, un 49,94% "Latvijas Kuģniecība" (LK), kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un "handy" tankkuģu segmentos pasaulē.

VN un LK akcijas tiek kotētas biržas "NASDAQ OMX Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!