Foto: Publicitātes foto

Latvijas ražotāji 2015. gadā realizēja zāles un citas preces 132 miljonu eiro vērtībā, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) apkopotie dati.

Salīdzinājumā ar 2014. gadu kopējais saražotās produkcijas (zāles un citas preces) realizācijas apjoms bija par 2% mazāks.

ZVA klāsta, ka vietējā tirgū realizētās produkcijas daļa 2015. gadā palielinājusies par četriem procentpunktiem un veidoja 14% no visas saražotās produkcijas. Savukārt 86% no saražotās produkcijas tika eksportēta.

Pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2014. gadu, Latvijā realizēto zāļu apjoms pieaudzis par 32%, savukārt ārpus Latvijas pārdoto zāļu apjoms samazinājies – par 4%.

Lielākais zāļu ražotājs pērn pēc kopējā preču realizācijas apjoma bija AS "Olainfarm", savukārt AS "Grindeks" ir palielinājusi realizētās produkcijas apjomu vietējā tirgū par 56%, noturot līdera pozīciju pēc pārdoto preču apgrozījuma Latvijā. Trešajā vietā ierindojas SIA "Silvanols".

"Grindeks" apgrozījums pērn veidoja 45,26 miljonus eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa), bet "Olainfarm" savus datus nav atklājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!