Foto: AP/Scanpix
Latvijas izložu un loteriju rīkotājs "Latvijas Loto" šā gada 11 mēnešos laimestos izmaksājis nepilnus deviņus miljonus eiro, informēja uzņēmuma mārketinga daļas vadītāja Aiga Roziņa.

"2014.gadu "Latvijas Loto" vērtē kā ļoti veiksmīgu, jo uzņēmuma finanšu rādītāji stabili aug. 2014.gada plānotais apgrozījums ir 21 miljons eiro - salīdzinājumā ar pērno gadu apgrozījuma pieaugums tiek prognozēts 11% apmērā," teica mārketinga daļas vadītāja.

Viņa pastāstīja, ka provizoriskie dati liecina, ka kopumā valsts budžetā "Latvijas Loto" šā gada laikā būs iemaksājis 5,6 miljonus eiro. Tas būs par 12,5% vairāk nekā pērn. Iemaksas valsts budžetā veido samaksātie nodokļi un nodevas, kā arī uzņēmuma peļņa - 90% no "Latvijas Loto" peļņas tiek novirzīti valsts budžetā.

"Veiksmīgās uzņēmuma darbības rezultātā ievērojamus laimestus ieguvuši arī loteriju spēlētāji, un lielāko 2014. gada laimestu - nepilnus 270,7 tūkstošus eiro apmērā pavisam nesen saņēmusi "SuperBingo" spēlētāja no Rīgas," sacīja Roziņa.

Tāpat šogad seši loteriju laimesti ir iekļuvuši visu laiku lielāko "Latvijas Loto" laimestu Top 20, kā arī loterijās laimētas sešpadsmit automašīnas.

2013.gadā "Latvijas Loto" strādāja ar 19,450 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa bija līdz 2,923 miljoni eiro.
"Latvijas Loto" pilnībā pieder valstij, un tam vienīgajam ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!