Foto: LETA
Valstij piederošā loteriju rīkotāja VAS "Latvijas Loto" pērn kāpinājusi apgrozījumu un palielinājusi peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 19,45 miljoni eiro, kas ir par 29% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 15,08 eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa bija 2,92 miljoni eiro, kas ir par 22,7% vairāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 2,38 miljoni eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmuma galvenie darbība virzieni bija saistīti ar "Latvijas Loto" nostiprināšanu Latvijas izložu un azartspēļu tirgū. Piemēram, pagājušā gadā veiksmīga izrādījusies starptautiskās loterijas "Eurojackpot" ieviešana Latvijas tirgū. Proti, "Eurojackpot" pērn kļuva par trešo lielāko valsts mēroga loteriju Latvijā, sasniedzot 23% no kopējā skaitļu loteriju portfeļa.

"Latvijas Loto" pagājušajā gadā nodrošināja tirdzniecības tīkla attīstību un modernizāciju. 2013.gada beigās "Latvijas Loto" tirdzniecības tīkls aptvēra 1050 vietas, no kurām 638 nodrošināta skaitļu loteriju tirdzniecība ar tiešsaistes termināliem.

Sadarbības partnera maksātnespējas dēļ pērn septembrī "Latvijas Loto" pārtrauca loteriju biļešu tirdzniecība visās SIA "Plus punkts" tirdzniecības vietās. Tāpēc tīkla attīstības nolūkā "Latvijas Loto" sāka sadarbību ar uzņēmumiem "Statoil Fuel&Retail" un "Rimi Latvia".

Šogad uzņēmums kā galvenās prioritātes ir izvirzījis esošo produktu attīstības un apgrozījuma pieauguma veicināšanu, attīstīt un pilnveidot tiešsaistes tirdzniecības kanālus un tradicionālo tirdzniecības tīklu Latvijā. Tāpat plānots attīstīt interneta veikala vidi, sākt darbu pie tiešsaistes centrālās sistēmas modernizācijas.

VAS "Latvijas Loto" dibināta 1992.gada 24.jūlijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 284 574 eiro. "Latvijas Loto" akciju īpašniece ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!