Foto: Publicitātes foto
Noslēdzoties AS "Latvijas Maiznieks" ražotnes modernizācijas pirmajam posmam, uzņēmums investējis četrus miljonus eiro (aptuveni 2,8 miljonus latu) vienā no lielākajām maizes ceptuvēm Latvijā, informēja uzņēmums.

Piesaistot investīcijas vairāku miljonu eiro apmērā un apgūstot Eiropas Savienības līdzekļus, uzņēmums būtiski modernizējis ražošanas procesu, iegādājoties jaunas iekārtas, un ievērojumi uzlabojis produkcijas kvalitāti.

Līdz šim uzņēmums ir modernizējis četras maizes ražošanas līnijas, pilnībā nomainot kviešu maizes ražošanas līniju. Uzstādītas ir gan jaunas dozēšanas un mīklas mīcīšanas iekārtas, gan iebūvētas modernas krāsnis un iegādātas efektīvas dzesēšanas un iepakošanas iekārtas, tādējādi daudzkārt palielinot ražošanas jaudas un konkurētspēju tirgū. Visa projekta laikā iecerēts pilnībā nomainīt visas ražošanas līnijas rūpnīcā.

Tikšanās laikā ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu uzņēmuma pārstāvis Juris Užulis informēja arī par nākotnes plāniem. Arī šogad "Latvijas Maiznieks" plāno turpināt investīcijas gan iekārtās, gan būvniecībā, un paplašināt produktu sortimentu. Šī gada laikā uzņēmums plāno pircējiem piedāvāt vēl sešus jaunus maizes produktus.

Apskatot ražotni, ekonomikas ministrs augsti novērtēja uzņēmuma sasniegumus ražotnes modernizācijā, jo tās laikā ir izdevies ne vien palielināt ražošanas jaudas, bet arī paaugstināt produktivitāti. Īpaši atzinīgi ministrs novērtēja uzņēmuma ieceri paplašināt tirgus robežas, uzsākot eksportu.

Pavļuts atzina, ka "Latviajs Maiznieks" ir ļoti labs piemērs tam, ka arī Latgales uzņēmumiem, ja vien ir skaidri mērķi un pamatoti biznesa plāni, ir visas iespējas augt un attīstīties. "ES struktūrfondu līdzekļi šajā ziņā ir nozīmīgs atbalsts. To sniegtās iespējas uzņēmējiem būtu maksimāli jāizmanto savai izaugsmei un jaunu darbavietu radīšanai. Turklāt tā vietā, lai nepārtraukti kultivētu ziņas par teju bezcerīgo situāciju Latgalē, būtu jāstāsta un jāuzsver reģiona priekšrocības, kuru netrūkst, kopīgi domājot, kā tās izmantot uzņēmējdarbības veicināšanai un investīciju piesaistei," paudis ministrs.

"Latvijas Maiznieks" ceptuve darbību uzsāka 1968. gadā un līdz pat mūsdienām nevienu dienu nav to apstādinājusi. Šobrīd uzņēmums ražo 28 dažādus maizes veidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!