Foto: Pixabay
Latvijas mobilo sakaru operatori SIA "Tele2", "Bite Latvija" un SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) uz laiku saviem klientiem atcēluši viesabonēšanas maksu zvaniem, īsziņām un datiem, atrodoties Ukrainā.

"Tele2" pārstāvis Oskars Fīrmans skaidro, ka, ņemot vērā šī rīta notikumus Ukrainā, "Tele2" uz laiku atceļ viesabonēšanas maksu zvaniem un mobilajam datiem, atrodoties Ukrainā. Tas nozīmē, ka "Tele2" klienti mobilos sakarus Ukrainā var izmantot bez papildu maksas.

Tāpat visiem "Tele2" un "Zelta Zivtiņas" klientiem starptautiskie zvani uz Ukrainu ir bez maksas.

Maksa par viesabonēšanas pakalpojumiem un starptautiskajiem zvaniem uz Ukrainu tiks kompensēta visiem "Tele2" klientiem – gan privātpersonām un biznesa klientiem, gan priekšapmaksas karšu lietotājiem.

"Mēs esam liecinieki notikumiem, kas demokrātiskā un brīvā pasaulē ir neaptverami. Sastopoties ar šiem milzīgajiem izaicinājumiem, palīdzēsim klientiem uzturēt kontaktus ar saviem tuviniekiem," saka "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

"Tele2" kompensāciju par mobilo sakaru izmantošanu Ukrainā un starptautiskajiem zvaniem uz Ukrainu automātiski piemēros mobilo sakaru rēķinam mēneša beigās. "Zelta Zivtiņas" priekšapmaksas karšu lietotājiem tiks aktivizēti bezmaksas sakari Ukrainā un zvaniem uz Ukrainu.

Savukārt SIA "Bite Latvija" pārstāve Una Ahuna-Ozola portāla "Delfi" norādīja, ka tā ir pasaules operatoru prakse - šāda vai līdzīga veida situācijās atcelt viesabonēšanas maksu. Arī "Bite" uzņēmumi Latvijā un Lietuvā maksu starptautiskajiem zvaniem un īsziņām uz Ukrainu kompensēs rēķinā. Savukārt, atrodoties Ukrainā, zvani, īsziņas un dati ir bez maksas.

"Šobrīd Ukrainu ir skārusi milzu nelaime. Mūsu mērķis ir atvieglot komunikācijas iespējas mūsu klientiem, kuri atrodas Ukrainā vai uztraucas par saviem tuviniekiem šajā valstī," uzsver Ahuna-Ozola.

"Bites" klientiem papildus darbības nav jāveic, klientiem tiek piemērots 0 tarifs, līdz turpmākajiem paziņojumiem.

LMT pārstāvis Valdis Jalinskis portālam "Delfi" norādīja, ka, ņemot vērā ārkārtas situāciju Ukrainā, LMT klientiem nebūs jāmaksā par zvaniem uz šo valsti - gan fiksētajiem, gan mobilajiem tīkliem.

Savukārt LMT klienti, kas atrodas Ukrainā, var izmantot balss un interneta sakarus bez maksas.

Šiem klientiem LMT izsūtījis arī Ārlietu ministrijas SMS paziņojumu ar aicinājumu nekavējoties izceļot no Ukrainas un kontaktus, kur var saņemt papildu informāciju un palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!