Foto: Publicitātes foto

Latvijas viesnīcu operators "Mogotel sācis pārvaldīt jaunu objektu – dizaina viesnīcu Tallinas centrā "Rija Fonnental Design Hotel", tādējādi "Mogotel Hotel Group" viesnīcu tīklā Austrumeiropā ir 13 viesnīcu, vēl trīs jaunas viesnīcas tiks atvērtas 2021.gada decembrī, bet astoņi projekti ir izstrādes stadijā.

Dizaina viesnīca "Rija Fonnental Design Hotel" 2021. gadā tika pilnībā labiekārtota un jau novembrī uzņem pirmos viesus. Viesnīca atrodas dažu minūšu pastaigas attālumā no Kadriorgas parka. Tajā ir 35 numuri un restorāns ar autorvirtuvi "Gourmet Coffee Kadriorg", kura specialitāte ir ēdieni, kas gatavoti no vietējām sastāvdaļām.

Efektīva vadības stratēģija ļāvusi "Mogotel" Covid-19 pandēmijas laikā saglabāt savas pozīcijas tirgū, kā arī rast iespējas attīstīties. "Krīze rada stimulu tikai spēcīgiem spēlētājiem. Mēs spējām ātri pārkārtot savu darbu, lai iegūtu papildu iespējas attīstībai," komentē "Mogotel Hotel Group" īpašnieks Vadims Muhins. Viņš nenoliedz, ka viesmīlības industrija ļoti cieta, daudzi uzņēmumi bija spiesti tirgu pamest. Piedāvājot elastīgus sadarbības nosacījumus, uzņēmums spēja attīstīt nozari krīzes apstākļos, viņš piebilst.

Neskatoties uz milzīgajiem zaudējumiem, ko pandēmija radīja visai tūrisma un viesmīlības nozarei, "Mogotel Hotel Group" izpilddirektore Jeļena Stirna situāciju vērtē optimistiski. "Ja skatāmies to valstu tūrisma rādītājus, kuras bija atvērtas laikā no 2019.gada līdz 2021.gadam, ir acīmredzama tūristu skaita palielināšanās tendence. Cilvēki vēlas ceļot vairāk. Mums tas ir iedvesmojošs stimuls. Prognozējam, ka 2023. gadā apgrozījums atgriezīsies 2019. gada līmenī, pateicoties numuru skaita palielināšanai un jauniem objektiem Eiropā," viņa skaidro.

Tiesa, Latvijā situācija ir sliktākā Baltijas valstīs, uzskata "Mogotel". "Igaunijā tūrisma kritums ir mazākais. Tur atšķirībā no Latvijas kafejnīcas un restorāni joprojām ir pilni ar tūristiem, jo Igaunijā tiek ielaisti iebraucēji, kas ir vakcinējušies ar jebkurā valstī atzītu vakcīnu – tas būtiski paplašina klientu spektru." akcentē Stirna.

Latvijā viesnīcu noslodze sezonas laikā - no 2021.gada jūnija līdz oktobrim - sasniedza 85% no analoģiska radītāja 2019. gada attiecīgajā laika posmā, taču jau novembrī nācās atcelt lielāko daļu rezervāciju ieviestās stingrās mājsēdes un saistīto industriju uzņēmumu un organizāciju (restorāni, izklaides un kultūras iestādes utt.) slēgšanas dēļ.

SIA "Mogotel" ir lielākais viesnīcu operators Baltijas valstīs, kurš viesmīlības un tūrisma biznesā darbojas kopš 2002. gada. Uzņēmums pārstāv viesnīcu zīmolus "Wellton Hotels", "Rixwell Hotels" иn "RIJA Hotels", kopumā piedāvājot vairāk nekā 2200 numurus.

"Mogotel" pārvalda 13 viesnīcas. Līdz 2021.gada novembrim SIA "Mogotel" pārvaldīja viesnīcas Latvijā, Igaunijā, Bulgārijā un Ukrainā. Decembrī tiek plānots atvērt "Rixwell" zīmola viesnīcu Igaunijā, savukārt Polijā un Vācijā starptautisko zīmolu "Wyndham" un "Wyndham Garden" viesnīcas. Uzņēmuma attīstības plāni paredz paplašināt darbību un atvērt viesnīcas vairākās Centrāleiropas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!