Foto: LETA

Mazumtirdzniecības uzņēmumu alianse "Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācija" šogad Latvijā realizējusi investīciju projektus 0,5 miljonu eiro apmērā, savukārt nākamgad sāks jauna loģistikas centra būvniecību Kauņā, kā arī plāno iegādāties kādu no vietējiem tirdzniecības tīkliem, žurnālistus informēja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henrihs Danusēvičs.

Līdzšinējās investīcijas ieguldītas veikalu aprīkojumā, rekonstrukcijā, kā arī jaunu partneru piesaistē un centrālās noliktavas Ķekavā attīstībā.

Kā norādīja "Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācijas" valdes loceklis Uldis Priekulis, nākamgad tiek plānots sākt jauna - 15 000 kvadrātmetru liela - Baltijas loģistikas centra būvniecību, kas atradīsies Kauņā. Viņš gan atturējās minēt ieguldījumu apjomus, bet atzina, ka centrs būs ļoti moderns ar daudzveidīgiem temperatūras režīmiem, kas ļaus ievērojami palielināt preču sortimentu.

Tāpat alianses vadītāji norādīja, ka patlaban notiek sarunas par kāda vietējā tirdzniecības tīkla iegādi, kura nosaukums pagaidām gan netiek minēts.

Jautāts par alianses finanšu rādītājiem, Priekulis sacīja, ka pērn salīdzinājumā ar 2013.gadu kopējais "Aibe" Latvijas un Lietuvas tīkla 1100 veikalu apgrozījums auga par 18%, sasniedzot 409 miljonus eiro. Savukārt šogad apgrozījums pirmajā pusgadā jau kāpis vēl par 14%.

"Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācija" apvieno 287 partnerus, kuri Latvijā atvēruši 562 veikalus.

Veikalu alianse "Aibe", sākot jaunu attīstības posmu, ir mainījusi SIA "Latvijas tirgotāju kooperācija "Aibe"" nosaukumu uz SIA "Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācija". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmuma nosaukums mainīts 21.septembrī.

Alianse "Aibe" kooperāciju sāka attīstīt 2002.gada oktobrī, apvienojot 22 juridiskas personas ar 100 tirdzniecības vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!