Foto: Publicitātes foto
Latvijas ostās aukstā laika dēļ pamazām veidojas ledus, bet pagaidām tas problēmas nesagādā un ostu darbība nav apgrūtināta, pastāstīja aptaujātie ostu pārstāvji.

Kā norādīja Rīgas brīvostas valdes loceklis Viesturs Silenieks (ZZS), pašlaik ostā ledus nav un ar to, kas parādās, tiek galā velkoņi. "Nedaudz ledus ir Rīgas jūras līcī. Somu līcis arī ir tukšs, bet pamatīgs ledus izveidojies tikai Botnijas līcī," stāstīja ostas valdes loceklis.

Silenieks darīja zināmu, ka ostas ledlauzis rudenī ir savests kārtībā un pārbaudīts. Tā apkalpe esot "kaujas gatavībā", bet neliekas, ka ledlauzi vajadzēs izmantot, jo drīz sola siltāku laiku, atzina ostas pārstāvis.

Kā informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa, ostas darbs notiekot kā parasti. "Darbs nav traucēts un nav nekādu problēmu," norādīja Ieviņa.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe pastāstīja, ka ostā ledus nedaudz veidojas, bet ar to tiekot galā velkonis un ledlauzis, kas strādājot diennakts režīmā. "Problēmu ar ledu nav. Ostas akvatorija ir tīra un kuģošanas apstākļi normāli," pauda ostas pārstāve.

Salacgrīvas ostai pērn ledus sagādāja daudz problēmu, tomēr patlaban viss esot kārtībā un osta strādā kā parasti, pastāstīja ostas kapteinis Normunds Tiesnesis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!