Foto: DELFI

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) otrdien ir saņēmis Lietuvas piena produktu laboratorisko pārbaužu rezultātus, kuri ir negatīvi. Tas liecina, ka pārbaudītajos Lietuvas izcelsmes piena produktos nav pārkāptas mikrobioloģiskās normas un nav konstatēti patogēnie mikroorganismi, portālu "Delfi" informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas Sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

Tāpat tika pārbaudīts produktu marķējums un nekādas neatbilstības netika konstatētas.

Pirms nedēļas PVD uzsāka to Lietuvas izcelsmes piena produktu pārbaudes, kurus Krievija minēja pamatojumā Lietuvas piena produktu aizliegumam, lai pārliecinātos, ka Latvijas tirgū nenonāk neatbilstoši piena produkti.

Dienesta informācija liecina, ka šī gada laikā, regulāri pārbaudot tirdzniecības vietas, pārkāpumi Lietuvas piena produktu tirdzniecībā nav konstatēti.

Pārbaužu laikā uzmanība tiek pievērsta arī Lietuvā ražotā piena produktu apjoma izmaiņām Latvijas tirgū, norāda PVD.

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievija 5.oktobrī paziņojusi, ka daļēji aizliegs piena produktu importu no Lietuvas, un šis lēmums tiek skaidrots ar Maskavas centieniem izdarīt spiedienu uz Viļņu, kura šobrīd pilda Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts pienākumus un cenšas panākt Ukrainas tuvināšanos ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!