Foto: Latvijas Pasts
VAS "Latvijas pasts", investējot līdz vienam miljonam eiro, plāno iegādāties 60 jaunus pakomātus, informēja "Latvijas pasta" pārstāve Gundega Vārpa.

"Latvijas pasts" izsludinājis iepirkumu, paredzot pakomātu pakāpenisku izvietošanu gan šogad, gan 2021. gadā. Vārpa norādīja, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir noslēdzies un uzņēmums sācis vērtēt piedāvājumus. Maksimālā investīciju summa sasniedz vienu miljonu, bet iepirkuma summa būs atkarīga no piedāvājuma, tāpēc, iespējams, tā būs mazāka.

Paralēli "Latvijas pasts" turpina esošā pakomātu tīkla paplašināšanu un modernizāciju, palielinot kopējo tīkla ietilpību un nomainot pakomātus ar jaunākas paaudzes modeļiem.

Šie darbi tiek īstenoti atbilstoši līguma ar riska kapitāla fondu "Baltcap" nosacījumiem, no kura "Latvijas pasts" 2019. gada augustā iegādājās funkcionējošu pakomātu tīklu. Līgums paredz, ka pakomātu nomaiņu "Baltcap" īsteno par saviem līdzekļiem. Plānots, ka augustā modernizācija būs pabeigta, pret ietilpīgākiem jaunākas paaudzes modeļiem nomainot vairāk nekā 30 pakomātu visā Latvijā .

Turklāt augustā "Latvijas pasts" izvietojis pirmo āra pakomātu - tas atrodas Rīgā, pie tirdzniecības centra "Rīga Plaza", Mūkusalas ielā 71, un ir pieejams klientiem 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā. Tādējādi " Latvijas pasts " sācis pakomātu tīkla paplašināšanu, paredzot to papildināt gan ar iekštelpu, gan āra pakomātiem.

"Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns norādīja, ka ar pirmo āra pakomātu tiek iezīmēts skaidrs virziens uz arvien dinamiskāku attīstību. "Pirms gada, iegādājoties pakomātu tīklu, solījām, ka tas ir tikai pirmais solis turpmākai tīkla paplašināšanai un jaunu pakalpojumu piedāvāšanai, un, lai gan Covid-19 pandēmija mūsu plānus nedaudz sabremzēja, šobrīd mērķtiecīgi dodamies uz priekšu pa skaidri definētu modernizācijas un ilgtermiņa attīstības ceļu," viņš pauda.

Kompānijā arī norādīja, ka nepilna gada laikā kopš pakomātu tīkla iegādes pieprasījums sūtījumu saņemšanai un nosūtīšanai "Latvijas pasta" pakomātos ir būtiski pieaudzis, kopumā martā-jūnijā sūtījumu apgrozījumam "Latvijas pasta" pakomātu tīklā pieaugot par vairāk nekā 40%.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā , uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!