Foto: Shutterstock

Sākoties gada aktīvākajai iepirkšanās sezonai, "Latvijas Pasts" klientus aicina uzmanīties, jo šobrīd novērojama jauna veida krāpnieku aktivitāte e-pastu vidē. Uzņēmuma klienti saņēmuši krāpniecisku informāciju ar aicinājumu veikt maksājumu, lai saņemtu savu paciņu, informē "Latvijas Pasts".

"Saņemot aizdomīgas ziņas, kā redzams attēlā, nekad neveriet vaļā krāpnieciskās saites un nekādā gadījumā nenododiet krāpniekiem savus personīgos datus," brīdina "Latvijas Pasts".

Uzņēmums skaidro, ka "Latvijas Pasta" e-pasta adrese un interneta vietnes vienmēr beidzas ar pasts.lv — viss cits var tikt uzskatīts par viltus ziņām.

Jau ziņots, ka arī vairākas Latvijā reģistrētas bankas pēdējā laikā brīdinājušas par krāpnieciskām darbībām un klientu apkrāpšanu. Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati parāda, ka šogad no 1. janvāra līdz 31. septembrim izkrāpto līdzekļu apmērs banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumu, sasniedz 8,6 miljonus eiro. Savukārt 2,8 miljonu eiro apjomā krāpšanas gadījumus ir izdevies novērst.

Savukārt Valsts policija pavasarī cilvēkus uzmanīties no blēžiem, kuri mēģināja izkrāpt maksājumu karšu datus, izmantojot loģistikas uzņēmumu "DPD Latvija" un "Omniva Latvija" logo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!