Foto: Pubicitātes attēls

"Latvijas Pasts" plāno jaunas sūtījumu apstrādes un šķirošanas ēkas būvniecību, informē uzņēmuma pārstāvji. "Latvijas Pasts" izsludinājis kompleksa ēkas būvprojekta izstrādes un autoruzraudzības iepirkumu, paredzot jaunajās telpās papildus automatizētai šķirošanas līnijai izveidot arī noliktavas un biroju telpas kopumā gandrīz 8000 kvadrātmetru platībā.

Tā atradīsies blakus esošajam kompleksam Ziemeļu ielā 10, Mārupes novadā, lidostā "Rīga".

Turpinot sūtījumu apstrādes un tālākas virzīšanas procesu viedāku organizēšanu, kā arī nodrošinot nepieciešamo infrastruktūru esošo un jaunu pakalpojumu attīstībai, "Latvijas Pasts" plāno vērienīgu sūtījumu apstrādes kompleksa attīstību, paredzot jaunas ēkas būvniecību gan apstrādes un šķirošanas procesu nodrošināšanai, gan noliktavu un biroju izvietošanai. Jaunās ēkas būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai "Latvijas Pasts" izsludinājis iepirkumu.

"Pēdējo gadu laikā "Latvijas Pasts" aktīvi attīstījis tādus pakalpojumus kā pasta tranzīta sūtījumu plūsmas nodrošināšana starp dažādām pasaules valstīm, komerckravu pārvadājumi Baltijas valstīs un pakomātu sūtījumu segmenta paplašināšana. Šie ir pakalpojumu virzieni, kuros prognozējama arī turpmāka pieprasījuma palielināšanās, līdz ar to nepieciešama atbilstošas infrastruktūras izveide, veicinot šo un citu pakalpojumu izaugsmi ilgtermiņa attīstības perspektīvā," uzsver "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Jaunajā kompleksa ēkā sūtījumu apstrādei paredzamā kopējā izmantojamā platība sasniegs 5600 kvadrātmetru, bet noliktavas un biroji tiks izvietoti aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā. Visās telpās plānots izmantot tehniskos risinājumus ēkas energoefektivitātes uzlabošanai – piemēram, apgaismojumu ar fotosensoriem, regulējumu individuālo apgaismoju virs katras darbavietas, automatizētu kondicionēšanas sistēmu, ventilāciju ar rekuperāciju u.c. Sūtījumu iekraušanas un izkraukšanas rampas paredzētas ar sistēmām, kas nodrošinātu siltā un aukstā gaisa cirkulācijas kontroli. Piebraukšanu pie rampām paredzēts izbūvēt leņķī, kas nodrošinātu sūtījumu ērtu un kvalitatīvu iekraušanu un izkraušanu.

Plānots labiekārtot arī ēkas piegulošo teritoriju, izbūvējot cietā ceļa seguma laukumus auto transporta kustības nodrošināšanai, transporta manevrēšanai un ērtai personāla vieglā transporta stāvvietu izvietošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!