Foto: DELFI
Latvijas Pasts (LP) no bijušā stratēģiskā partnera SIA "Mono" par nominālvērtību jeb 24 tūkstošiem latu atpirks 20% akciju uzņēmumā AS "Latvijas Pasta nodaļu tīkls", kas savulaik tika izveidots tā dēvētās Pasta bankas radīšanai, otrdien nolēma valdība.

LP valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss pēc valdības slēgtās sēdes žurnālistiem sacīja, ka šis pirkums notiks par LP līdzekļiem un tādejādi LP reģionālo pasta nodaļu tīklu turpmāk attīstīs saviem spēkiem.

Viņš skaidroja, ka nekādas sankcijas LP par turpmāku nesadarbošanos ar "Mono" nebūs, jo šogad 10.janvārī noslēgtais LP un "Mono" līgums paredzēja, ka 90 dienu laikā no vienošanās noslēgšanas "Mono" bija jāveic konkrēti darbi, taču tas neesot noticis ne līdz 10.aprīlim, nedz arī vēlāk. Līdz ar to, ja līgums no "Mono" puses nebija izpildīts, pret LP nekādas sankcijas nevarot vērst, uzskata Veiss.

Viņš arī norādīja, ka LP mēģinās atrast kādu partneri, lai pašreiz nerentablās pasta nodaļas padarītu rentablas, tās vairs nenestu zaudējumus un tajās būtu pieejami arī citi pakalpojumi un preces, tādejādi paplašinot tīkla funkcijas.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka valdība pirms nedēļas konceptuāli atbalstīja LP valdes priekšlikumu lauzt sadarbības līgumu ar "Mono", pasta nodaļu turpmāko apsaimniekošanu atstājot paša LP ziņā vai arī atsevišķas nodaļas uzticot mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Līdz ar šo lēmumu LP pasta nodaļu apsaimniekošanu paturēs savās rokās, un šo gadu cer nostrādāt "gandrīz bez zaudējumiem".

Tikmēr SIA "Mono" decembra sākumā Rīgas rajona tiesā iesniedza prasību pret LP par sadarbības līguma neizpildi.

LP valde oktobra vidū noraidīja toreizējā satiksmes ministra Aināra Šlesera laikā uzsākto Pasta bankas izveides projektu, rosinot izskatīšanai valdībā virzīt Pasta bankai alternatīvu uzņēmuma attīstības scenāriju. LP skaidroja, ka Pasta bankai alternatīvs uzņēmuma attīstības scenārijs tika izstrādāts Ministru kabineta uzdevumā, jo noteiktajā termiņā nebija veiktas sadarbības līgumā ar projekta stratēģisko partneri - SIA "Mono" - paredzētās darbības. Tai skaitā noteiktajā termiņā nebija noslēgts uzņēmuma pārejas līgums, kas noteiktu pasta nodaļu nodošanas kārtību kopīgi dibinātajai a/s "Latvijas pasta nodaļu tīkls".

Jau vēstīts, ka Šlesera laikā parakstītā vienošanās ar SIA "Mono" paredzēja Pasta bankas izveidi, pakāpeniski nododot pasta nodaļas visā Latvijā jaunajam uzņēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!