Foto: Latvijas Pasts
VAS "Latvijas pasts" apgrozījums pagājušajā gadā ir nedaudz samazinājies, taču uzņēmums strādāja ar peļņu, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

"Apgrozījums ir nedaudz samazinājies un būs ap 100 miljoniem eiro," teica "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs.

Tāpat viņš norādīja, ka 2022. gadu kompānija ir noslēgusi ar peļņu.

Taču precīzākus datus par finanšu rezultātiem Vilcāns neatklāja, norādot, ka tie būs zināmi pēc tam, kad "Latvijas pasts" būs saskaņojis gada pārskatu.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šogad "Latvijas pasts" turpinās uzstādīt pakomātus - plānots, ka līdz šā gada beigām "Latvijas pasta" pakomātu skaits sasniegs apmēram 240.

Savukārt, jautāts, cik pasta nodaļu šogad plānots slēgt, Vilcāns atbildēja, ka nav konkrēta skaitļa. "Nav tāda konkrēta cipara jeb apņemšanās, ka mēs gribam kādas pasta nodaļas slēgt. Mēs skatāmies no pasta nodaļas rentabilitātes. Mēs ceram, ka būs pēc iespējas mazāk, bet, ja mēs redzam, ka ilgstoši šajās pasta nodaļās nav ieņēmumu vai klientu, tad mēs esam spiesti meklēt citas alternatīvas," viņš sacīja.

2021. gadā "Latvijas pasta" apgrozījums bija 105,3 miljoni eiro, kas ir par 11,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi sasniedza 1,2 miljonus eiro pretēji peļņai gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!