Foto: Publicitātes foto
AS "Latvijas pasts" šogad un nākamgad plāno izvietot vismaz 120 āra pakomātu, "Delfi Bizness" pavēstīja uzņēmumā.

Uzņēmuma pirmie jaunie āra pakomāti tiks izvietoti pie mazumtirgotāja "Lidl Latvija" veikaliem. Pirmais pakomāts atklāts šonedēļ Rīgā, bet līdz 2. septembrim pie "Lidl" veikaliem kopumā būs izvietoti seši "Latvijas pasta" pakomāti. Nākamie pieci pakomāti atradīsies Rīgā, kā arī Rēzeknē un Jelgavā.

Tas ir "Latvijas pasta" projekts, kurā kopējās investīcijas pakomātu projektā paredz līdz divu miljonu eiro ieguldījumu vismaz 120 jaunu pakomātu iegādei, kā arī papildu moduļu izvietošanu pieprasītākajiem pakomātiem nepieciešamības gadījumā.

"Latvijas pastam" patlaban ir vairāk nekā 80 pakomātu, bet kopējo uzņēmuma sūtījumu izsniegšanas un nosūtīšanas tīklu veido vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu, pastnieku un kurjeru serviss, "Circle-K" degvielas uzpildes staciju tīkls un pakomāti visā Latvijā.

2021. gada martā "Latvijas pasts" izsludināja iepirkums par līdz 120 pakomātu iegādi ar prognozēto līgumcenu 1,08 miljonu eiro apmērā. Savukārt šogad jūlijā iepirkuma konkursā noslēgts līgums ar Lietuvas "Lanksti Linija". Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja vēstītā, līgumcena ir 939 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!