Foto: "Latvijas Pasts"/Publicitātes foto

Palielinoties e-komercijas sūtījumu apjomam un būtiski pieaugot arī lielgabarīta sūtījumu un kravu īpatsvaram, "Latvijas Pasts" sācis papildu telpu izmantošanu lidostas "Rīga" teritorijā. Līdz ar paplašināšanos "Latvijas Pasts" paralēli piegādes pakalpojumiem sāks e-komercijas klientiem piedāvāt arī noliktavas pakalpojumus.

Jaunās papildu telpas atrodas "Latvijas Pasta" šķirošanas kompleksa tuvumā, nodrošinot efektīvus loģistikas procesus, informē uzņēmumā.

Līdz ar e-komercijas arvien aktīvāku attīstību un šā segmenta sūtījumu strauju pieaugumu, kas saistīts arī ar Covid-19 pandēmijas apstākļiem, ievērojami palielinājies lielgabarīta sūtījumu skaits, kuru efektīvai apkalpošanai "Latvijas Pastam" vairs nepietika ar līdzšinējā sūtījumu apstrādes un šķirošanas kompleksa kapacitāti. Paralēli e-komercijas sūtījumu skaita pieaugumam pēdējos mēnešos vērojams arī dubults aktivitāšu kāpums "Latvijas Pasta" īstenoto kravu piegāžu segmentā, kur tāpat redzama lielgabarīta kravu īpatsvara palielināšanās.

Lai nodrošinātu ātru un efektīvu šo sūtījumu apstrādi, kā arī spētu palielināt šāda veida sūtījumu un kravu plūsmu apkalpošanu uzņēmumā, "Latvijas Pasts" sācis papildu noliktavu izmantošanu lidostas "Rīga" teritorijā 1400 kvadrātmetru platībā.

Jaunās telpas plānots izmantot, nodrošinot arī noliktavas pakalpojumus, jo e-komercijas klienti ar aizvien pieaugošu tendenci izvēlas tādus sadarbības partnerus, kas sniedz gan apstrādes un piegādes, gan noliktavas pakalpojumus. Tāpēc "Latvijas Pasta" plānos ir šā pakalpojuma aktīva attīstība un piedāvāšana dažādiem tirgus dalībniekiem.

Nedēļas laikā, kopš "Latvijas Pasts" sācis izmantot jauno noliktavu, vidēji dienā no tās izbrauc 10 kravas automašīnu ar dažāda veida sūtījumiem, bet jau patlaban ir zināms, ka to apjomi tuvākajā laikā palielināsies, informē uzņēmumā.

Lielgabarīta sūtījumu un kravu apjoms Latvijas Pastā 2021.gada martā attiecībā pret iepriekšējiem mēnešiem ir dubultojies. Lielgabarīta sūtījumu kravas pamatā veido interneta veikalu preces – dažāda veida sadzīves tehnika, mēbeles, autodetaļas u.tml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!