Foto: Publicitātes foto

Piena pārstrādes un siera ražošanas uzņēmums SIA "Latvijas piens" 2021. gadā apgrozījis 38,5 miljonus eiro un nopelnījis 199,91 tūkstoti eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis. Uzņēmums norāda, ka pagājušā gada finanšu rezultātu ietekmēja gan optimizācijas pasākumi, gan arī tas, ka nelabvēlīga piena iepirkuma cenu un siera pārdošanas cenu attiecība sāka uzlaboties.

"Lai gan ir tendence pieaugt piena iepirkuma cenām, tomēr vienlaikus pieaug arī siera pārdošanas cena," tā "Latvijas piens". Pagājušajā gadā uzņēmums turpināja veikt investīcijas ar ražošanas procesu saistītos pamatlīdzekļos

"Latvijas piens" norāda, ka uzņēmuma darbību pārskata gadā ietekmēja Covid-19 pandēmijas radītās sekas. Tāpat kā iepriekšējā finanšu gadā, arī pārskata periodā uzņēmuma efektīva vadība un jaunu klientu meklēšana bija apgrūtināta ceļošanas ierobežojumu dēļ. Sākot ar 2021. gada janvāri nodrošināta ciešāka vadības klātbūtne rūpnīcā, kas palīdzēja sekmēt visu procesu optimizāciju.

Jelgavā reģistrētais "Latvijas piens" 2021. gadā bija darba devējs 71 strādājošajam. Pērn valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums samaksāja 482,25 tūkstošus eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 261,88 tūkstošus eiro.

SIA "Latvijas piens" lielākais kapitāldaļu turētājs ir vācu "Eximo Agro-Marketing Aktiengesellschaft", kas palīdz uzņēmumam nodrošināt stabilu izaugsmi starptautiskos tirgos, nākotnē ļaujot uzlabot finanšu rezultātus un rentabilitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!