Foto: LETA
Piena ražotāju kooperatīvu izveidotais piena pārstrādes uzņēmums "Latvijas piens" šogad plāno sertificēties eksportam uz Islāma valstīm, pauda "Latvijas piena" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

""Latvijas piens" investē uzņēmuma sertifikācijā, lai gūtu iespējas strādāt dažādos pasaules reģionos. (..) Tuvākajā laikā plānots iegūt HALAL sertifikātu, kas apliecina, ka produkts atbilst Islāma valstu likumdošanai," sacīja Skudra, piebilstot, ka, pateicoties sertifikācijai, kompānija Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos, kur nesen aizsūtīja pirmās produkcijas kravas, par produktu varēs saņemt augstāku cenu.

Vienlaikus viņa norādīja, ka "Latvijas piens" ir starp četriem uzņēmumiem Latvijā, kas sertificēti darbībai Ķīnas tirgū. Pagājušajā gadā kompānija ieguva arī Lielbritānijas mazumtirdzniecības uzņēmumu asociācijas "British Retail Consortium" (BRC) (Standarts for Food Safety) sertifikātu, kas apliecina produkcijas kvalitāti, labas ražošanas un higiēnas praksi un ražotāja kā partnera uzticamību tirdzniecības tīkliem.

"Latvijas piens" 2014. gadā strādāja ar 28,336 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23,9% mazāk nekā 2013.gadā, un cieta zaudējumus 1,265 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma 2015.gada auditētie finanšu rezultāti vēl nav apkopoti.

"Latvijas piens" ir reģistrēts 2010. gadā un pieder četriem kooperatīviem - "Trikāta KS" (53,664%), "Dzēse" (20,839%), "Latraps" (19,622%) un "VAKS" (5,875%), liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!