Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 20. augustā, Latvijas zemnieku kooperatīviem – "Trikāta KS", "Dzēse" un "Latraps" – piederošā uzņēmuma SIA "Latvijas piens" valdes priekšsēdētājas pienākumus sāk pildīt Anita Skudra, līdzšinējā "NP Foods" komercdirektore Baltijas valstīs.

""Latvijas piens" patlaban piedzīvo iekšējas pārmaiņas, kas sakritušas ar īpašu situāciju tirgū - Krievijas embargo Eiropas Savienības pārtikas produktiem, kas jo sevišķi skar piena nozari. Neapšaubāmi, tas ir izaicinājums pārņemt uzņēmuma vadību šajā situācijā," saka Skudra. 

"Tomēr "Latvijas piens" ir spēcīgs zīmols. Pirmkārt, tā pamats ir stiprs - tie ir Latvijas zemnieki, otrkārt, tas ražo 100% vietējos produktus, sākot ar izejvielām līdz pat gatavai produkcijai. Tas mani uzrunāja. Ticu, ka ar savu pieredzi un zināšanām biznesa procesu organizēšanā spēšu palīdzēt sakārtot un attīstīt uzņēmumu," atzīmē Skudra.

Viņa absolvējusi Pārtikas tehnoloģijas fakultāti Latvijas Lauksaimniecības universitātē (1995.-2001. gads), kā arī ieguvusi maģistra grādu Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (2002.-2004. gads).

Līdz šim viņa bijusi "NP Foods" komercdirektore Baltijas valstīs, savukārt, pirms tam strādājusi "Stat­oil Fuel & Retail Latvia" par mazumtirdzniecības reģionu vadītāju.

Vasaras sākumā uzņēmums pārtrauca darba attiecības ar iepriekšējo vadītāju Raimondu Freimani.

SIA "Latvijas piens"  2013. gada apgrozījums bija 37 miljoni eiro, peļņa pirms nodokļu nomaksas - 1,6 miljoni eiro, savukārt neto peļņa - 455,8 tūkstoši eiro.

Uzņēmums ražo gan sieru, gan industriālos produktus - vājpiena koncentrātu un krējumu, kas galvenokārt ir paredzēti eksporta tirgum. Eksports patlaban veido 90% no "Latvijas piens" saražotā, un nozīmīgākie ārvalstu tirgi ir Lietuva, Igaunija, Ukraina, Vācija, Slovākija, Čehija, Polija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!