SIA "Latvijas propāna gāze" pilnībā no Somijas naftas pārstrādes un tirdzniecības uzņēmuma "Neste Oil" nopirkusi SIA "Sašķidrinātā naftas gāze".

"Neste Oil" pārstāvji Latvijā portālu "Delfi" informēja, abas puses vienojušās neatklāt darījuma vērtību. Darījums ietver visu aktīvu un līgumsaistību pārņemšanu, kas skar klientus, sagādi, uzglabāšanu un tirdzniecību.

Tikmēr "Neste Oil" apgalvo, ka darījums atspoguļo "Neste Oil" stratēģiju, kas paredz akcentu likt uz sašķidrinātās gāzes biznesu tikai Somijā, Zviedrijā un Igaunijā. Tikmēr "Neste Latvia" turpmāk koncentrēsies tikai uz degvielas mazumtirdzniecību, kā arī naftas produktu un smērvielu vairumtirdzniecību un naftas produktu pārkraušanu.

Jau vēstīts, ka vēl ceturtdien Konkurences padome ļāva apvienoties SIA "Sašķidrinātā naftas gāze" un SIA "Latvijas Propāna gāze".

SIA "Latvijas propāna gāze" vienīgais dalībnieks ir Šveices akciju sabiedrība "Massonyx LTD", un tā galvenokārt nodarbojas ar sašķidrinātās naftas gāzes apgādes vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!