Foto: Publicitātes foto

Noslēgts apvienošanās darījums starp diviem reģiona sadzīves ķīmijas ražotājiem – Latvijā reģistrēto AS "Spodrība"un Lietuvas kompāniju "Naujoji Ringuva AB", informē "Prudentia".

AS "Prudentia" šī darījuma ietvaros pārstāvēja pārdevēja - kompānijas AS "Spodrība" akcionāru intereses.

Darījuma summu puses neatklāj.

"Spodrība ir neapšaubāms līderis videi draudzīgu tīrīšanas līdzekļu ražošanā Latvijā, taču spēku apvienošana ar citu reģiona spēlētāju ļaus tam kļūt arī par reģionālo līderi. Mēs uzskatām, ka "Naujoji Ringuva" ir labākais partneris šim mērķim," pauda AS "Spodrība" valdes priekšsēdētājs Fridriks Ingi Fridrikssons.

""Naujoji Ringuva" konsekventi īsteno savu stratēģiju, lai izstrādātu inovatīvus un videi draudzīgus produktus, kas prasa ievērojamus cilvēku un finanšu resursus. Apvienojot AS "Spodrība" un "Naujoji Ringuva" AB labāko praksi un resursus, varēsim kļūt par reģionālo līderi šajā jomā," sacīja "Naujoji Ringuva" AB ģenerāldirektore Jurgita Žilvinskaitė.

"Spēku apvienošana un tirgus konsolidācija ir procesi, pateicoties kuriem Baltijas līmeņa spēlētājiem paveras plašākas biznesa attīstības iespējas arī ārpus reģiona robežām," atzīmēja AS "Prudentia" padomes loceklis Juris Eizentāls.

AS "Spodrība" apgrozījums 2020. gadā sasniedzis 7,866 miljonus eiro, bet peļņa – 2,9 miljonus eiro. Kompānijas darbinieku skaits pērn bija 77. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 625,7 tūkstoši eiro.

AS "Spodrība" valdes priekšsēdētājs un patiesais labuma guvējs ir Islandes pilsonis Fridriks Ingi Fridriksons, bet valdes locekle – Baiba Megre. Uzņēmuma 100% īpašnieks līdz šim bija SIA "Ferund".

"Spodrība" pirmsākumi meklējami 1921. gadā Rīgā, savukārt 1960. gadā fabrikas ražotnes tika pārvietotas uz Dobeli. Kompānija "Spodrība" reģistrēta 1995. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!