Foto: Publicitātes foto
Latvijas slēpošanas trasēm šogad sezona bijusi laba, taču neilga - nav būtiski atšķīrusies no pagājušās sezonas, pastāstīja aptaujātie slēpošanas trašu pārstāvji.

Atpūtas kompleksa "Milzkalns" pārstāvis Viesturs Ošenieks sacīja, ka šīs sezonas sākums bijis ļoti labs, īpaši janvāris. Savukārt februāris apmeklētāju ziņā bija patukšs. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu šī vērtējama kā labāka. "Kā mēs smejamies, sezona bija ļoti laba, tikai ļoti īsa. Loģiski, ka varēja būt labāk, bet daba ir tāda, kāda ir," stāstīja Ošenieks.

Tostarp viņš pastāstīja - tā kā janvāris bija ļoti aktīvs mēnesis, tad kuplā skaitā kalnu apmeklēja slēpotgribētāji no Lietuvas (20%), arī Krievijas. Liels skaits cilvēku brauc arī no Jūrmalas, tomēr lielākā daļa apmeklētāju ir rīdzinieki.

"Visiem kalniem šogad priekšrocība bija labs janvāris. Domāju, ka šogad uz brīdi pat pietrūka slēpošanas trašu," šā gada sezonu komentēja Ošenieks.

"Viss atkarīgs no laikapstākļiem," tā sezonas ilgumu komentēja Ošenieks. Komplekss patlaban vēl strādā.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa "Ozolkalns" valdes locekle Līga Rokpelne pastāstīja, ka patlaban nedēļas nogalēs komplekss vēl strādā un plānots, ka apmeklētājiem tas būs atvērts līdz 18.-19.martam.

Rokpelne sezonu kopumā vērtē kā līdzvērtīgu iepriekšējai. "Sezona iesākās ļoti cerīgi, pēc tam iestājās panīkums, taču pirmais uzrāviens bija tik spēcīgs, ka tas visu izlīdzināja. (..) Sliktāk noteikti nav, varbūt pat maķenīt labāk," viņa komentēja.

Vērtējot ārvalstu tūristu apmeklējumu, Rokpelne norādīja, ka jau tradicionāli arī šogad visvairāk apmeklētāju ir no Igaunijas un Lietuvas, salīdzinot ar pērno gadu mazliet pieaudzis Krievijas tūristu skaits.

Slēpošanas trasē "Žagarkalns" pastāstīja, ka tuvākās divas nedēļas trase noteikti turpinās darboties, pārējais atkarīgs no laikapstākļiem.

"Sniegs mums ir saražots daudz, bet tas atkarīgs arī no cilvēku slēpošanas intereses," sezonas ilgumu prognozēja "Žagarkalna" pārstāvis.

Uzņēmuma pārstāvis pastāstīja, ka pagaidām darba dienās apmeklētāju ir mazāk, taču brīvdienās interesentu netrūkst.

Arī "Žagarkalnā" sezonas sākums bijis ļoti veiksmīgs, taču kopumā tā laikapstākļu ietekmes dēļ bijusi ļoti mainīga. "Pēdējās sezonas nebija tās veiksmīgākās, tad salīdzinoši liekas, ka šogad būs kaut kas ļoti līdzīgs," norādīja kompleksā.

Aktīvākie "Žagarkalna" ārvalstu apmeklētāji, kā katru gadu, arī šogad bijuši igauņi un Krievijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!