Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitāte (LU) ir saņēmusi dāsnu dāvinājumu no LU absolventa un pasniedzēja Vitālija Šaldas. Dāvinājums noticis ar LU fonda starpniecību. Šalda universitātei dāvina zemes gabalu Jēkabpilī, kas ir 15 000 eiro vērts.

Šalda ir mācījies LU no 1965. gada līdz 1970. gadam, pabeidzot Vēstures un filoloģijas fakultātes vēsturniekus. Pēc tam mecenāts trīs gadus aizvadīja LU aspirantūrā, strādājot gan kā štata, gan stundu pasniedzējs. Strādājot universitātē, viņš aizstāvējis abas disertācijas, un pāris gadus vēlāk vadījis arī Sociālpolitiskās vēstures katedru.

Absolventam ar LU saistoties vislabākās atmiņas. "No trešā kursa saņēmu personālo stipendiju, vairākkārt izmantoju universitātes arodorganizācijas priekšā liktās veselības uzturēšanas un atpūtas iespējas, arī citus universitātē esošos personības attīstības piedāvājumus (sporta sekciju, studentu celtnieku vienību u.c.). Cilvēki universitātē bija citi un laiki bija citi, taču pateicību pret savu Alma mater esmu saglabājis. Esmu priecīgs, ka varu to izteikt arī materiālā veidā," stāsta Šalda.

Jēkabpils zemes dāvinājumu pieņēmis LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs.

"Šāds dāvinājums ir vērtīgs, jo LU veido jaunu Akadēmisko centru Torņakalnā, un no zemes gabala apsaimniekošanas saņemtie līdzekļi atbalstīs LU sekmīgu virzību uz izcilību studijās un pētniecībā," komentē Počs.

Zemes gabala platība ir 4483 kvadrātmetri, un pašlaik uz zemes daļas atrodas veikals.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!