Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas inženiertehnisko risinājumu uzņēmums "Belss" ir noslēdzis līgumu ar NATO par vairāk nekā sešiem miljoniem eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Belss" ir parakstījis līgumu ar NATO iepirkumu aģentūru (NSPA) par "Pārvietojamas nometnes iekārtu un aprīkojuma piegādi" par kopējo summu 6 268 076 eiro, līgumu uzņēmums ir ieguvis iepirkuma rezultātā konkurencē ar vairākiem ārvalstu uzņēmumiem.

SIA "Belss" ir dibināts 1994. gadā. Uzņēmums ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Drošības un aizsardzības industrijas federācijas, Latvijas Telekomunikāciju asociācijas biedrs.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Tālis Ziediņš. Tā apgrozījums 2018. gadā bija 6 538 852 eiro, bet peļņa – 647 492 eiro.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) valdes priekšsēdētāja Elīna Egle atzīmē, ka ''ciešā sadarbība starp DAIF Latvija, Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju sniedz pirmos augļus. 2016. gadā Latvijas uzņēmumi parakstīja līgumsaistības ar NSPA 15,9 miljonu eiro apmērā, bet 2019. gadā līgumu apjoms plānots par 29,2 miljoniem eiro. Lielā mērā šo izaugsmi nodrošina NATO investīcijas militārās infrastruktūras attīstībā Latvijā, kur Latvijas uzņēmumiem ir konkurētspējas priekšrocības, strādājot pašmāju tirgū.''

Veiksmīgi savus produktus un pakalpojumus pozicionējuši vairāki uzņēmumi – "Belss", "Lumina Group", UPB, "Arčers", "Merks", "Otrā avēnija", "Rīgas pirotehnika" un "Stonewin".

Jāatzīmē, ka nākošajā daudzgadu budžetā (2021.-2028.) aizsardzības industrijas attīstībai paredzēti 13 miljardi eiro, un galvenais uzsvars ir uz militāro produktu konkurētspējas veicināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!