Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Bija jāiemācās, ka sadarbības partneru "jā" Āzijas valstīs patiesībā var nozīmēt "nē", bet klienti Dienvidamerikā vienmēr var pateikt, ka strādās rīt, jo šodien ir jāatpūšas, savā pieredzē, attīstot biznesu dažādās pasaules vietās, dalās Zane Kuļikovska, SIA "L.J.Linen" valdes locekle. Uzņēmums, kas nodarbojas ar agroproduktu tirdzniecību, otrajā paaudzē pieder viņas vīra Jāņa Kuļikovska ģimenei.

Deviņdesmitajos gados tas darbojies kā starpnieks darījumiem starp bijušajām NVS valstīm un Skandināviju, bet šobrīd uzņēmējdarbība izvērsta gandrīz visos pasaules reģionos, nodrošinot gan izejvielas, gan pilna servisa loģistikas pakalpojumus dzīvnieku barības, kosmētikas un biodegvielas ražotājiem.

Šogad "L.J.Linen" grupas mērķis ir sasniegt vismaz 60 miljonu eiro apgrozījumu un turpināt paplašināties.

Biroji visā pasaulē

Uzņēmums darbojas jau vairāk nekā 27 gadus. Lielāko tā apgrozījuma daļu gan Latvijā, gan uzņēmumu grupā kopumā veido agroproduktu tirdzniecība. "Fokuss ir uz dzīvnieku izcelsmes produktiem. Ja skatāmies sīkāk, tirgojam olbaltumvielas jeb proteīnus, taukus un eļļas, dažādus graudaugus un augu izcelsmes proteīna ekstraktus," skaidro Kuļikovska. Tie ir pārtikas ražošanas blakusprodukti, kas pēc uzturvērtības ir ļoti augstvērtīgi.

Latvijā ir galvenais "L.J.Linen" grupas birojs – no kopumā 48 tā biroja darbiniekiem, šeit strādā 27. Uzņēmumam biroji ir arī Kotdivuārā, Nigērijā, Ruandā, Ugandā, Kenijā, Tanzānijā, Zimbabvē, Peru un Singapūrā, bet pārstāvniecības Taizemē, Nepālā un Vjetnamā. Drīzumā tiks atvērts birojs arī Amsterdamā.

Ar katru gadu uzņēmums paplašina savu darbības sfēru un šobrīd aktīvi ražo arī organisko mēslojumu urbānajiem dārzniekiem.

Organiskais mēslojums tiek ražots Lietuvā. Kādēļ Lietuvā, nevis Latvijā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!