Foto: DELFI
Valsts akciju sabiedrība "Latvijas valsts ceļi" mainīs uzņēmējdarbības formu, pārtopot par sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA), apstiprināja uzņēmuma pārstāve Anna Kononova.

"Latvijas valsts ceļu" akcionāru sapulcē šovasar tika pieņemts lēmums, kas paredz sākt kompānijas reorganizāciju, pārveidojot to par SIA.

Lēmumā uzdots uzņēmuma valdei veikt organizatoriskos pasākumus "Latvijas valsts ceļu" reorganizācijas procesa nodrošināšanai, sagatavot reorganizācijas noteikumu projektu, kā arī citus normatīvos noteiktos reorganizācijai nepieciešamos dokumentus un iesniegt tos saskaņošanai akcionāru sapulcē.

Kononova norādīja, ka uzņēmējdarbības formas maiņas process šobrīd ir vēl sākotnējā stadijā. Plānots, ka izmaiņas tiks īstenotas līdz gada beigām.

Publiskas personas kapitāldaļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma pārejas noteikumi paredz, ka publiskas personas akciju sabiedrībā, kurā nav izveidota padome, ne vēlāk kā līdz 2020. gada 1. jūnijam izveido padomi, vai arī līdz 2020. gada 1. decembrim pārveido akciju sabiedrību par SIA.

Kompānija "Latvijas valsts ceļi" reģistrēta 1997. gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,156 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 15,789 miljoni eiro, bet peļņa – 81 800 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!