Foto: Edijs Pālens/LETA
VAS "Latvijas valsts ceļi" mainīs uzņēmējdarbības formu, pārtopot par sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA), liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lēmums par reorganizāciju pieņemts 29.oktobrī, savukārt spēkā stāsies mēneša laikā no publicēšanas "Latvijas Vēstnesī" - 2.decembrī.

Publiskas personas kapitāldaļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma pārejas noteikumi paredz, ka publiskas personas akciju sabiedrībā, kurā nav izveidota padome, ne vēlāk kā līdz 2020.gada 1.jūnijam izveido padomi, vai arī līdz 2020.gada 1.decembrim pārveido akciju sabiedrību par SIA.

Satiksmes ministrijas pārstāve Baiba Gulbe skaidroja, ka atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likumam un likumam par autoceļiem pērn 27.decembrī starp Satiksmes ministriju un "Latvijas valsts ceļiem" ir noslēgts deleģēšanas līgums, ar kuru sabiedrībai ir uzdots veikt valsts autoceļu tīkla pārvaldīšanu, valsts autoceļu tīkla finansējuma administrēšanu un ar to saistīto darbu programmu vadību un izpildes kontroli.

Ņemot vērā to, ka "Latvijas valsts ceļi" ieņēmumi no deleģētajiem valsts pārvaldes uzdevumiem veido apmēram 98% un regulāru kontroli par minētā deleģēšanas līguma izpildi veic Satiksmes ministrija, pieņemts lēmums, ka uzņēmumā padome netiks veidota, bet kompānija tiks pārveidota par SIA, atzīmēja Gulbe.

Viņa arī norādīja, ka "Latvijas valsts ceļu" apgrozījuma un bilances kopsumma būtiski atšķiras no citu kapitālsabiedrību, kurās Satiksmes ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja, apgrozījuma un bilances kopsummas, kurās ir izveidotas padomes.

Kompānija "Latvijas valsts ceļi" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,156 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 15,789 miljoni eiro, bet peļņa - 81 800 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!