Foto: AP/Scanpix/LETA
VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 19,269 miljoni eiro, kas ir par 7,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieaugusi par 3,5%, sasniedzot 305 421 eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka 2021.gadā 99,1% no kompānijas ieņēmumiem veidoja Satiksmes ministrijas (SM) deleģēto uzdevumu izpilde.

Ienākumu pieaugums galvenokārt saistīts ar projektu vadību un iepirkumu organizēšanu valsts vajadzībām no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Kopumā 2021.gadā LVC budžeta ieņēmumi veidoja 100,9%, bet izmaksas - 100,8% no 2021.gadam plānotajiem.

Pērn LVC nodrošināja tai deleģētos valsts pārvaldes uzdevumus, īpašu uzmanību pievēršot savlaicīgai būvdarbu iepirkumu plānošanai, savlaicīgai iepirkumu izsludināšanai, nepārtrauktai valsts autoceļu un to elementu uzturēšanas programmu vadības nodrošināšanai un uzraudzībai, teikts vadības ziņojumā.

Pērn samazināts bāzes finansējums valsts autoceļu tīklam, bet tas kompensēts ar 100 miljonu eiro piešķīrumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Tāpat, turpinot mazināt Covid 19 pandēmijas sekas, kā arī, lai sāktu reģionālo un vietējo autoceļu tīkla sakārtošanu Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) ietvaros, 2021.gada martā Ministru kabinets piešķīra 55 miljonus eiro.

Darbs ar papildu piešķirtajiem līdzekļiem tiešā veidā ietekmēja 2021.gada rezultatīvos rādītājus, teikts vadības ziņojumā, atzīmējot, ka autoceļu tīklā gada laikā bija plānots veikt būvdarbus uz 400 kilometriem autoceļu, būvdarbu sezonas rezultātā būvdarbi tika veikti uz 1422 kilometriem autoceļu, no tiem uz 685 kilometriem valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, kas finansēti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", un uz 368 kilometriem valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem ATR programmas ietvaros.

LVC 2020.gadā strādāja ar 17,865 miljonu eiro apgrozījumu un 295 204 eiro peļņu.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!