Foto: LETA

Latvijas vēstniece Krievijā Astra Kurme pērn guvusi ienākumus 1916 eiro apmērā no īpašuma izīrēšanas ārvalstu komersanta "Aeroflot-Russian Airlines" pārstāvniecībai Rīgā, liecina viņas valsts amatpersonas deklarācija par 2015. gadu, kas iesniegta Valsts ieņēmumu dienestā.

Vēstniece iesniegtajā deklarācijā norādījusi, ka viņas īpašumā Rīgā ir zemes un ēkas nekustamais īpašums, kā arī 2012. gada automašīna "Alfa Romeo Giulietta". Viņa deklarējusi arī bezskaidrās naudas uzkrājumus 28 500 eiro apmērā "ERGO Insurance SE" Latvijas filiālē.

Vēstniece deklarējusi arī ienākumus no īpašuma izīrēšanas 1916 eiro apmērā, norādot ārvalstu komersanta "Aeroflot-Russian Airlines" pārstāvniecību.

Skaidrojot īpašuma izīrēšanu, vēstniece atzina, ka viņai kopā ar vīru kopīpašumā ir dzīvoklis, kuru vēlējās pārdot, taču tas neesot izdevies. "Mēs caur [nekustamo īpašumu kompāniju] "Latio" to izīrējām. Zinu, ka nesmuki izskatās, bet to uzzinājām tikai tad, kad viņi jau bija atraduši izīrētāju," viņa piebilda.

Kā liecina deklarācija, ienākumos no kāda īpašuma pārdošanas Kurme deklarējusi arī 4000 eiro, bet algā no Ārlietu ministrijas - 33 921 eiro. Pērn vēstniece pabalstā no ministrijas saņēmusi arī 56 061 eiro, savukārt pabalstā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras - 273 eiro.

Savās parādsaistībās vēstniece deklarējusi 4516 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!