Foto: AFI

Latvijas zāļu ražotāju kopējais saražotais zāļu apjoms šajā pusgadā, salīdzinot ar šo pašu laiku pērn, ir samazinājies par 2% un kopumā saražotas zāles par 42,6 miljoniem latu, liecina Zāļu valsts aģentūras apkopotā informācija.

Lielāko daļu veido zāļu realizācijas apjoms ārpus Latvijas - 37,7 miljoni latu. Tomēr zāļu ražotāju Latvijā realizētais zāļu apjoms pieaudzis, pirmajā pusgadā sasniedzot 4,85 miljonus latu, kas ir par 13% vairāk, nekā šajā laikā pērn.

Latvijas zāļu ražotāju vidū joprojām pārliecinošs līderis ir AS "Grindeks", sasniedzot 22,5 miljonus latu kopējo zāļu apgrozījumu, no kā 21 miljonu latu veido zāļu realizācija ārpus Latvijas.

Šā gada pirmajā pusgadā zāļu lieltirgotavas Latvijā apgrozījušas 242,9 miljonus latu, kas ir par 8% vairāk, nekā šajā laikā pērn.

Kopējais zāļu apgrozījums bijis 110,6 miljoni latu, kas ir par 6% vairāk, nekā šajā laikā pērn.

Pieaudzis arī Latvijā realizēto zāļu apgrozījums - par 2% un zāļu lieltirgotavu eksportēto, tostarp, arī ārpus Latvijas, zāļu apjoms latos - par 21%.

Nemainīgi lielākais zāļu apgrozījums Latvijā ir AS „Recipe Plus" lieltirgotavai, savukārt ārpus Latvijas vislielākais realizēto zāļu apjoms latos ir SIA „Baltacon" lieltirgotavai.

Jau vēstīts, ka 2012.gadā Latvijas zāļu ražotāji par 15% kāpinājuši ražošanas apjomus un par 16% palielinājuši zāļu un vielu eksportu.

Latvijā saražotās produkcijas realizācijas apjoms pārsniedzis 107 miljonus latu un lielākā daļa no saražotās produkcijas - 90% eksportēta ārpus Latvijas, bet pārējais realizēts vietējā tirgū. Pagājušajā gadā par 4% ir pieaudzis arī produkcijas patēriņš vietējā tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!