Foto: DELFI

Latvijas uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera ceturtdien, 28. martā, pasniedza eksporta apbalvojumus, no kuriem Krišjāņa Valdemāra balvu "Latvji, brauciet jūriņā!" saņēma aviācijas treniņu kompānija SIA "Air Baltic Training", bet "Sprīdīša balvu" saņēma audio efektu uzņēmums "Gamechanger Audio".

Goda rakstus Krišjāņa Valdemāra balvas "Latvji, brauciet jūriņā!" ietvaros saņēma sporta aprīkojuma ražotājs SIA "Sport Revolution", kā arī laivu un karogu mastu ražotājs SIA "Zīmes". Savukārt "Sprīdīšu balvas" laureātu vidū, kas saņēma goda rakstus, bija finieru lokšņu un koka paneļu ražotājs SIA "Stiga RM", kā arī zivju pārstrādātājs SIA "Karavela".

"Esam lepni, ka jau desmito reizi pasniedzam šos LTRK nozīmīgos eksporta apbalvojumus, kas uzņēmumiem noder ne tikai tāpēc, lai priecātos par paveikto, bet arī kļuvuši jau par sava veida kvalitātes un atzinības zīmi," saka LTRK Eksporta padomes vadītājs un padomes loceklis Enno Ence, piebilstot, ka aicina arī nākamgad uzņēmumus izvēlēties kategoriju un noteikti piedalīties šajā konkursā.

Krišjāņa Valdemāra balva "Latvji, brauciet jūriņā!" tiek pasniegta Latvijas uzņēmumam ar lielāko eksporta potenciālu. Uzņēmēju nominētos komersantus vērtē LTRK Eksporta padome, ņemot vērā šādus kritērijus: ne mazāk kā 51% pamatkapitāla pieder Latvijas rezidentam, kurš savus pakalpojumus un/ vai preces eksportē uz vismaz piecām pasaules valstīm. Komersantam ir ne mazāk kā pieci eksporta produkti, tai skaitā inovatīvi, un kopējais eksporta preču un/ vai pakalpojumu apjoms ir ne mazāks par 700 000 eiro. Šajā konkursā kopumā tika vērtēti 12 uzņēmumi.

"Sprīdīša balva" tiek pasniegta jaunam, inovatīvam Latvijas uzņēmumam ar izteiktu eksporta potenciālu. LTRK Eksporta padome uzvarētāju izraugās no pieteiktajiem komersantiem, vērtējot sekojošu kritēriju kopās: mazs uzņēmums, kurš Latvijas tirgū darbojas aptuveni piecus gadus un kurš darbības laikā spējis sasniegt 50% eksporta pieaugumu vai eksporta apgrozījumu – 150 000 eiro. Šajā kategorijā tika vērtēti 10 pieteikumi.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2500 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2017. gadā pārsniedza 14,8 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!