Foto: F64
Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Zemnieku saeimas, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācijas, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas pārstāvji un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai pārrunātu Latvijas lauksaimniekiem būtiskākos jautājumus saistībā ar Latvijas lauksaimniecības politikas attīstību un īpaši Eiropas Savienības (ES) Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni pēc 2013. gada.

Jau ziņots, ka 12. un 13. septembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš devās darba vizītē uz Briseli, lai, tiekoties ar augstākajām ES amatpersonām, uzsvērtu, ka nākotnes tiešo maksājumu sistēma ir jābalsta uz objektīviem, reālo situāciju raksturojošiem kritērijiem, tādiem kā lauksaimniecībā izmantojamā zeme, IKP uz vienu iedzīvotāju, izmaksas lauksaimniecības zemes saglabāšanai, kas dotu iespēju Latvijai saņemt citām ES dalībvalstīm līdzvērtīgus tiešos maksājumus pēc 2013. gada.

Lauksaimnieku pārstāvji Valsts prezidentam iecerējuši paust lauksaimnieku viedokli, ka Eiropas Komisijas (EK) 29. jūnija piedāvātais priekšlikums tiešo maksājumu izlīdzināšanai nav pieņemams, jo netiek nodrošināts taisnīgs, vienlīdzīgs un godīgs atbalsts visiem ES lauksaimniekiem pēc 2013. gada.

"Esmu gandarīts, ka Valsts prezidents pēc darba vizītes Briselē ir uzaicinājis lauksaimniekus uz tikšanos, jo šis ir ļoti svarīgs jautājums ne tikai Latvijas lauksaimniekiem, bet visai valsts tautsaimniecībai kopumā. Zemkopības ministrija uzskata, ka nākošajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam nav pieļaujama situācija, ka ir dalībvalstis, kuru lauksaimnieki saņem mazāk par 80 procentiem un vairāk par 120 procentiem no Eiropas Savienības vidējā tiešo maksājumu līmeņa," uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Lauksaimnieku konsultatīvās padomes pārstāvju un zemkopības ministra Jāņa Dūklava tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu notiks Rīgas pilī plkst. 10.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!