Foto: LETA

Valdība ceturtdien apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos par valsts un ES atbalstu investīciju veicināšanai lauksaimniecībā, paredzot atbalstu daļējai kredītprocentu dzēšanai, zinātniskajiem pētījumiem un lauksaimniecības produkcijas popularizēšanas pasākumu digitalizācijai, informē ZM.

Ar grozījumiem noteikts, ka valsts atbalsts 2021. gadā būs pieejams daļējai kredītprocentu dzēšanai primāro lauksaimniecības produktu ražotājiem, atbilstīgām kooperatīvajām sabiedrībām, kā arī lauksaimniecības, zvejniecības un zvejas produktu pārstrādes un apstrādes uzņēmumiem, paredzot šim mērķim kopsummā 12 miljonus eiro.

Lauksaimniecībā izmantojamiem zinātnes pētījumiem un lauksaimniecības zinātnisko iestāžu materiāli tehniskās bāzes pilnveidošanai paredzēti 3 miljoni eiro, un lauksaimniecības produktu pieejamības informēšanas pasākumu digitālās platformas pilnveidei, paredzot 320 tūkstošus eiro.

Lai saņemtu atbalstu kredītprocentu daļējai dzēšanai par laiku no 2020. gada 1. septembra līdz 2021. gada 31. augustam, primāro lauksaimniecības produktu ražotājiem, atbilstīgām kooperatīvajām sabiedrībām, kā arī lauksaimniecības, zvejniecības un zvejas produktu pārstrādes un apstrādes uzņēmumiem iesniegums Lauku atbalsta dienestā ir jāiesniedz no šāgada 1. līdz 20. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!