Foto: LETA
Lauku atbalsta dienestā (LAD) šodien noslēdzas projektu iesniegumu pieņemšana Eiropas naudas saņemšanai piecās programmās. Interesentu netrūkst, tomēr filiālēs Vidzemē garas rindas nav vērojamas.

Kā aģentūra LETA noskaidroja aptaujājot filiāles Valmierā un Gulbenē, Gulbenē rindas ir mazākas, jo daudzi interesenti savus projektus iesnieguši arī iepriekšējās dienās.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Ziemeļaustrumu reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē Gulbenē, lai arī interesentu ir daudz un dažbrīd veidojas nelielas rindas, problēmu nav bijis.

Pieteikumu pieņemšanā iesaistīti papildu darbinieki, tādēļ lielas rindas nav bijušas un projektu iesniedzējiem nav ilgi jāgaida. Lielāks cilvēku pieplūdums pārvaldē vērojams vakar un šodien.

Arī Ziemeļvidzemes reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē Valmierā

iedzīvotāju apkalpošanā iesaistīti vairāk speciālistu nekā ierasts, jo pārvalde gatavojusies interesentu pieplūdumam.

Šodien pārvaldē ierodas vairāk iedzīvotāju nekā iepriekšējās dienās, kas liecina, ka daudzi projektu iesniegšanu atlikuši uz pēdējo brīdi. Ik pa laikam pārvaldē veidojas nelielas rindas.

Kā liecina informācija LAD mājaslapā internetā, šodien noslēdzas pieteikumu pieņemšana, lai saņemtu atbalstu uzņēmumu radīšanai un attīstībai, lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšanai, lauku saimniecību modernizācijai, daļēji naturālo saimniecību pārstrukturēšanai, kā arī programmā "Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem".

LAD Lauksaimniecības un lauku attīstības departamenta direktore Aiga Smiltāne norādīja, ka dati par iesniegto projektu skaitu būs pieejami rīt, 27.jūnijā. "Tā kā patlaban vēl aktīvi notiek projektu pieņemšana, kas turpināsies līdz pat dienas beigām, provizoriskos datus par visos pasākumos iesniegto projektu skaitu varēsim paziņot, ātrākais, rīt," sacīja Smiltāne.

Kā ziņots, īpaša interese lauksaimnieku vidū ir par programmu "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai, ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu", kurā atbalstāmo nozaru loks ir plašs - metālapstrāde, mēbeļu ražošana, apģērbu ražošana, ādas, koka un plastmasas izstrādājumu ražošana, dažādu pakalpojumu sniegšana.

Programma tika atvērta 28.maijā,lai gan iepriekš bija plānots to atvērt jau 27.aprīlī, tomēr Zemkopības ministrija negaidot pieņēma lēmumu mainīt nosacījumus programmā, lai atbalstu varētu saņemt projekti mazāk attīstītos novados. Šis lēmums izsauca asas domstarpības zemnieku vidū, savukārt atsevišķi zemnieki bija gatavi pieprasīt ministres demisiju, jo uzskatīja, ka Zemgales un Lielrīgas zemnieki tiks diskriminēti, kamēr Latgales puses zemnieki automātiski saņems lielāku atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!