Foto: Pixabay
Pieprasījums pēc labām naktsmītnēm joprojām saglabājas, taču tas nav ļoti liels, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

"Kad vēl nav silts, bet nav arī vairs sniega, mums ir kā ir. Mēs gaidām vai nu zaļu zāli, vai arī dziļu sniegu, bet kustība notiek," pauda Ziemele, piebilstot, ka šobrīd ir pieprasītas vietas ar labu infrastruktūru, kuras atrodas pietiekami tuvu lielām pilsētām, jo cilvēki tās izvēlas attālinātajam darbam, kā arī pieprasītas ir naktsmītnes, kuras piedāvā ēdināšanu.

Tāpat asociācijas vadītāja atzīmēja, ka pagājušais gads lauku tūrismā bija ļoti dažāds, tostarp trešdaļai tas bija ļoti labs, dažiem pat labāks nekā jebkura cita sezona, vēl apmēram viena trešdaļa pērn varēja izdzīvot, bet trešdaļai klājās ļoti grūti, tostarp tiem, kuriem lielākā daļa klientu ir ārvalstu tūristi.

Asociācija "Lauku ceļotāja" dibināta 1993.gadā, un tās biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!