Foto: Publicitātes foto

LSEZ SIA "Lauma Fabrics" 2021.gadā palielinājusi apgrozījumu par 18,41%, sasniedzot 29,06 milj. eiro, savukārt uzņēmuma peļņa sarūkusi no 1,46 milj. eiro 2020.gadā līdz 0,4 milj. eiro pērn, izriet no "Lursoft" Klientu portfeļa datiem.

Ievērojamu kritumu veidoja medicīnisko preču grupas apgrozījums, jo šis biznesa virziens nodalīts atsevišķā uzņēmumā LSEZ SIA "Lauma Medical", skaidro LSEZ SIA "Lauma Fabrics", kas specializējusies sieviešu veļas šūšanai paredzēto materiālu ražošanā.

Apgrozījuma palielinājums citās grupās galvenokārt saistīts ar cenu kāpumu uz materiālu grupām, ko izraisīja pieaugošās izejvielu un energoresursu izmaksas 2021.gada otrajā pusē. 2021.gadā "Lauma Fabrics" galvenie noieta tirgi bija Baltijas valstis, Vācija, Polija, Maroka un NVS valstis.

"Lursoft" pieejamajā gada pārskatā lasāms, ka aizvadītajā gadā uzņēmums ieguldījumus savas ražošanas bāzes attīstībā Covid-19 pandēmijas straujās izplatības dēļ veica ļoti piesardzīgi, galveno uzmanību pievēršot likviditātes stabilizēšanai un apgrozāmo līdzekļu situācijas uzlabošanai. "2021.gada 1. ceturksnī uzņēmums piedzīvoja ļoti būtisku apgrozījuma kritumu līdz ar uzņēmuma klientu pārdošanas apjomu samazinājumu tirdzniecības vietu slēgšanas dēļ. Šo kritumu izdevās apturēt un situāciju būtiski uzlabot 2. pusgadā," skaidro "Lauma Fabrics". Lai pārvarētu ārkārtējo situāciju, ražotājs izmantojis kompensējošo pakalpojumu palīdzību, piemēram, grantus apgrozāmo līdzekļu krituma finansēšanai.

2021.gadā LSEZ SIA "Lauma Fabrics" nodrošināja vairāk nekā 350 darba vietas. No visiem nodarbinātajiem 63% bija sievietes, bet 37% - vīrieši. Pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā kompānija samaksājusi 2,84 milj. eiro, tostarp 1,65 milj. eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,82 milj. eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Šogad "Lauma Fabrics" turpinās koncentrēties uz apgrozījuma atgūšanu un investīciju iespējām esošajos un jaunos eksporta tirgos ar spēcīgu izaugsmes potenciālu un pieaugošu pārdošanu. Liels uzsvars tiks likts uz uzņēmuma galveno zīmolu "Lauma Fabrics", veicot investīcijas starptautiskās atpazīstamības veidošanā, kā arī zīmolu vērtības un tirgus daļas palielināšanā.

2005.gadā reģistrētās LSEZ SIA "Lauma Fabrics" patiesais labuma guvējs ir igaunis Indreks Rahumā (Indrek Rahumaa), kuram patiesā labuma guvēja statuss šobrīd reģistrēts piecos Latvijas uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!