Sieviešu veļas ražotāja AS "Lauma Lingerie" finanšu rezultātus 2020. gadā būtiski ietekmēja Covid-19 izraisītā pandēmija, kā rezultātā pērn tika aizvērtas ražotnes Talsos un Kuldīgā, kā arī samazināts darbinieku skaits. Pagājušajā gadā uzņēmums nodarbināja 139 strādājošos, kas ir par 70 darbiniekiem mazāk nekā 2019. gadā, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Kopš pērnā gada aprīļa ražotājs vairākkārt izmantojis iespēju arī saņemt valsts paredzēto atbalstu Covid-19 radītās krīzes seku mazināšanai. Tā, piemēram, "Lauma Lingerie" vairākkārt saņēmis atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, uzņēmuma darbiniekiem izmaksāti pabalsti par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

2020. gadā "Lauma Lingerie" apgrozījums samazinājās par 31,78%, sarūkot līdz 4,7 miljoniem eiro, savukārt peļņa samazinājusies līdz 162,7 tūkstošiem eiro pēc tam, kad 2019. gadā ražotājs nopelnīja 500,3 tūkstošus eiro.

Pagājušā gadā "Lauma Lingerie" turpināja sadarbību ar franšīzes partneriem dažādās valstīs – Igaunijā, Lietuvā, Latvijā, Ugandā, Krievijā, Baltkrievijā un Albānijā. Kopumā 2020. gada beigās AS "Lauma Lingerie" bija reģistrēti 34 franšīzes veikali. Pērn uzņēmums arī paplašinājis tirdzniecību internetā, piedāvājot iegādāties produkciju uzņēmuma e-veikalā visā pasaulē.

2021. gadam "Lauma Lingerie" izvirzījusi mērķi attīstīt esošos un apgūt jaunus eksporta tirgus, paplašināt savu sortimentu, kā arī attīstīt tirdzniecību internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!