Foto: LETA

Latvijas interešu aizstāvēšanai Eiropas Savienībā (ES) Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir aicinājusi Latvijas valdību rast iespēju organizatoriski un finansiāli atbalstīt vienotas institūcijas, piemēram, "Latvijas mājas Briselē", izveidi, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Viņa stāstīja, ka 2012.gadā tika sākta sadarbība starp Latvijas atbildīgajām ministrijām Ārlietu ministrijas vadībā un sociālo partneru un sadarbības partneru organizācijām, aizstāvot Latvijas intereses sarunās par ES budžetu 2014.-2020.gada periodā. LDDK uzskata, ka ir nepieciešams turpināt koordinētu un saskaņotu Latvijas ekonomisko interešu pārstāvniecību ES iestādēs ne vien tādos stratēģiskos jautājumos kā ES budžets, bet arī ikdienas likumdošanas līmenī.

"Tāpēc LDDK ir aicinājusi Latvijas valdību izskatīt un rast iespēju organizatoriski un finansiāli atbalstīt vienotas institūcijas, piemēram, "Latvijas mājas Briselē", izveidi, šim mērķim atvēlot tehnisko palīdzību no ES fondu līdzekļiem un nodrošinot koordinētu un saskaņotu Latvijas ekonomisko interešu pārstāvniecību ES iestādēs tiesību aktu izstrādes procesā, savstarpēji sadarbojoties Latvijas atbildīgajām ministrijām, sociālajiem un citiem sadarbības partneriem," atzina Meņģelsone.

Šādas iniciatīvas īstenošanas mērķis ir stiprināt Latvijas ekonomisko interešu pārstāvniecību ES, lai kopīgiem spēkiem veidotu Latvijas uzņēmējdarbības un tautsaimniecības attīstībai labvēlīgu ES tiesisko ietvaru tiesību aktu izstrādes procesā un informētu par Latviju kā investīcijām drošu valsti.

LDDK ieskatā, "Latvijas mājā Briselē" vienuviet varētu darboties dažādu organizāciju un institūciju pārstāvji, piemēram, LDDK, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Tūrisma valsts attīstības aģentūras, Zemkopības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Zemnieku saeimas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas lielo pilsētu pārstāvji u.c.

"Šādas resursu koncentrācijas rezultātā, iepriekš izvirzot mērķus, kas sasniedzami, varam panākt Latvijas atpazīstamību un efektīvāk strādāt ar Latvijas uzņēmējdarbību un tautsaimniecību ietekmējošiem ES tiesību aktu projektiem jau to izstrādes laikā," uzsvēra Meņģelsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!